Cik bieži tu mielojies ar kotletēm un karbonādi?

Cik bieži tu mielojies ar kotletēm un karbonādi?

19. Apr 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai neuzķertos uz daudzu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu „trikiem”, tajās labāk neizvēlēties kotletes un karbonādi. Kādēļ? Uzzini!  

Konsultē šefpavārs Andris Rūmītis, mājas restorāna „Burkāns” līdzīpašnieks un ģimenes restorāna „Hercogs” īpašnieks. 

Maltās gaļas ēdieni, īpaši kotletes, kā arī karbonādes ir tie, kurus vislabāk gatavot pašai mājās nevis izvēlēties sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, pārliecināts šefpavārs.

Izrādās, tikai šādi varam būt pārliecinātas par to, ka šie ēdieni gatavoti no kvalitatīvas gaļas (protams, ja vien pašas par to iepriekš būsim pārliecinājušās)!

„Kotletes ir tas ēdiens, kuru noteikti neiesaku pirkt sabiedriskās ēdināšanas vietās, jo tad tomēr jārēķinās ar lielu varbūtību, ka kotletē būs samalti arī daudzi nekvalitatīvi un nezināmas izcelsmes produkti.

Tāpat es pats restorānos nekad neiegādājos arī panētus ēdienus, piemēram, karbonādi! To gatavojot, pavāri gaļu bieži vien izdauza plānu jo plānu, bet lai uz šķīvja tā izskatītos iespaidīgāka, karbonādi panē, plānajam gaļas gabalam virsū liekot daudz siera un zaļumu.

Zinu, ka atsevišķās sabiedriskās ēdināšanas iestādēs pavāri iepraktizējušies veidot pat dubultos panējumus un tad, kad pasūtām šādu karbonādi, mums šķiet, ka tā ir ļoti liela, kaut gan patiesībā gaļas šķēlīte ir pavisam plāna,” zina Andris Rūmītis.

Tādēļ drošības labad restorānos un kafejnīcās šefpavārs tomēr iesaka izvēlēties dabisku gaļu, piemēram, karbonādi ar kauliņu, vistas iesmiņu vai ribiņas!

Iegādājoties kādu no šiem gaļas ēdieniem, pirmkārt, tevi nevarēs apmānīt ne ar tā sastāvu, ne apjomu, un, otrkārt, šādā ēdienā varēsi izbaudīt tīru gaļas garšu.

Māmiņu Klubs

Kāda ir tava izvēle, vai sabiedriskās ēdināšanas iestādēs mēdz mieloties ar kotletēm vai karbonādi? 

cecii cecii 19. Apr 2015, 17:51

Mēs bieži ēdam ārpus mājas, arī karbonādi dažkārt izvēlamies, bet pie pasūtīšanas viesmīlei lūdzam lai mums ar vīru un it sevišķi bērniem pagatavo gaļas šķēli bez panējumiem, ar minimālu sāls daudzumu. Ir iecienītas ēšanas vietas, kur mūs jau zin un bez problēmām sagatavo vēlamo ēdienu. Ātrajās ēstuvēs, kur viss jau gatavs iegriežamies retāk, tad gaļu parasti neņemam.