Veidojam ceļojumu fotogrāmatu: PADOMI

30. May 2017, 09:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Diāna ir bijusi ārzemju ceļojumos gan gaidot mazā Roberta piedzimšanu, gan diezgan drīz pēc Roberta nākšanas pasaulē un tam par godu ir tapusi ceļojuma bilžu foto grāmata, jo Diāna ir pārliecināta, ka bildes diezgan drīz ir jāliek lietā – jāpārvērš taustāmā formātā, lai ceļojuma iespaidus paildzinātu.

"Man ļoti patīk ceļot, pēc ekstrēma ceļojuma kopā ar vairākiem maziem bērniem, pieaugušajiem mazākumā, sapratu, ka tas ir reāli iespējams, viss ir tavā galvā, jo iedomājies, cik būs grūti, kā viņi raudās, tad tas notiek. Kad saproti – es to varu un apkārt komanda, kas ar tevi ir domājoši, viss izdodas," atklāja Roberta māmiņa.

Ceļojumi bērna pasaules paplašināšanai

Bērni augot, visticamāk savus pirmos ceļojumus neatcerēsies, taču mēs ticam, ka tas palīdz veidoties viņu personībām, tas rada sajūtu, ka pasaule ir drošāka nekā sākumā šķiet. 

Diāna saka, ka dienvidu kūrorti esot pateicīgs galamērķis, ja ceļo kopā ar bērniem vai esi gaidībās, jo ir nesteidzīgs dienas ritms, turklāt bērniem tur vienmēr būs ko darīt: "Mēs noīrējām mašīnu, lai pabraukātu pa pussalu, apmeklētu ūdens atrakciju parku, paskatītos, kas notiek apkārt."

Ar ārsta ziņu

Doties ceļojumā gaidību laikā ir iespējams un ārsti to atļauj, ja māmiņas un bērna pašsajūtai nekas netraucē, taču ir noteikumi, kuri paredz, līdz kurai gaidību nedēļai topošā mamma drīkst lidot, lielākoties tā ir 36. grūtniecības nedēļa.

Drosmi kabatā un uz priekšu! 

Savukārt nākamā ceļojuma laikā Diāna un mazais Roberts svinēja trīs mēnešu kopā būšanas jubileju kalnu kūrortā. Diāna saka, ka mums mammām ir vajadzīga pārliecība un drosme, lai mēs ceļotu kopā ar bērniem, jo reizēm bažu var būt salīdzinoši daudz.

Atmiņas par bērnību arī pieaugot

Diāna arī savā bērnībā ceļoja kopā ar vecākiem un atmiņas esot ļoti spilgtas, tāpēc viņa vēlas, lai arī Robertam un Ralfam būtu šādi piedzīvojumi, kas radīs gaišas atmiņas par bērnību. 

www.zoombook.lv

20170525121119-72208.jpg