Ceļā uz Energylandia. Ēdam Elkas "Bella Mozzarella"

Ceļā uz Energylandia. Ēdam Elkas "Bella Mozzarella"

27. Jun 2021, 22:50 Klintasmamma Klintasmamma

Sākšu ar atzīšanos. Man ļoti patika Māmiņkluba Kristīnes ieraksti, patiesi izbaudīju katru no tiem un ļoti vēlējos aizvest savas meitas uz Energylandia atrakciju parku, izlasot par to viņas ierakstā https://maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/vasaras-gids-energylandia-polija-297868/ 

Un tad es beidzot biju sagaidījusi vīra atvaļinājumu, kuram bija iegādātas biļetes uz Itāliju, taču plāni mainījās, tāpēc beidzot posāmies ceļā uz Energylandiju kopā ar 5gadnieci un itin drīz jau 2gadnieci. 

Tā kā nevēlējāmies dienā stūrēt vairāk par 4 h, sadalījām posmu no Rīgas sīkos nogriežņos un atradām katrā no posmiem interesantākos apskates objektus. Elkā  (Elk) mums bija jādodas uz šausliežu dzelzceļa muzeju, taču tā kā aizkavējāmies ceļā, tas tika aizslēgts agrāk par mūsu ierašanos. Atsauksmes gan par to ir lasītas ļoti labas, tāpēc noteikti iesaku arī citiem kā vietu, kur atpūsties no ilgās sēdēšanas auto. Pati pilsēta arīizskatās sakopta, glīta, ir bradājamā strūklaka bērniem (īpaši jauka šajā karstajā laikā), vairāki veikali, rotaļu laukumi, netālu ir vairāki ezeri ar visiem brīvi pieejamām pludmalēm, bet pašā pilsētā vairāki restorāni un kafejnīcas. Kā vietu, kur palikt par nakti vai apēst kādu gardumu, noteikti iesaku!

Bet šis ieraksts par ko citu, ēdienu, jo vismaz man īsti negribas ceļu pavadīt, ēdot līdzpaņemtās vai DUS iegādātās maizītes, kūciņas un sviestmaizes, gribu ko siltu un bērniem tīkamu, tāpēc vienmēr priecājos internetā atrast atsauksmes par vietām Latvijā un arī ārzemēs (paldies Google kartēm par vietu saglabāšanas iespēju!), kur par ēdienu nebūsim vīlusies. 

Izpētot Tripadvisor un Google Maps atsauksmes, izvēlējāmies "Bella Mozzarella" un izvēle nelika vilties. 

Atrašanās vieta: Adama Mickiewicza 19/1, 19-300 Ełk

Darba laiks: 12:00-21:00

Līdzās ir veikali Rossmann, KIK u.c., arī stāvvietu ir ļoti daudz. Ir daži galdiņi ārpusē, un vairāki iekšpusē, starp kuriem ir piekārti vairogi/paneļi, lai atdalītu viesus un pasargātu no Covid izplatīšanās. 

Ēdienkarte ar cenām atrodama: https://www.bellamozzarella.pl/restauracja/bella-mozarella

Cenas nav augstas un ēdiens ir patiesi garšīgs. Iekštelpās pie griestiem ir dažādu krāsu lietussargi, kas atsvaidzina vietu un mazajiem apmeklētājiem noteikti padara ēšanu krāsaināku. Ir pieejami dezinfekcijas līdzekļi, bērnu krēsliņi, ļoti daudz bazilika:) Ir arī lielā saldētava ar dažādu garši saldējumiem un baltās šokolādes un plombīra saldējums mūsu meitu rokās pazuda tik ātri, ka nemaz neiedomājos nofotografēt. Viena saldējuma bumbiņa maksāja 4 zlotus, 2, šķiet, 7 vai 7.50.

Viesmīle bez grūtībām komunicē gan angļu, gan krievu valodās. Ēdienkarte ir pieejama angļu valodā, vienīgi nedēļas piedāvājums ir poļu valodā, bet to ir visai viegli ātri iztulkot google vai "atšifrēt", jo liela daļa vārdu skan līdzīgi kā krievu valodā. 

Pasūtījām 2 picas (Margaritu un ar šķiņķi un sparģeļiem, 31 cm diam., 31 zloti un 34 zloti), gnoči ar zaļo pesto (29 zloti) un pastu ar Boloņas mērci (28 zloti), itin viss bija ļoti gards un bērni labprāt apēda gan pastu ar Boloņas mērci, gan picas gabaliņus, neskatoties uz pirms tam apēsto saldējumu:)

Kopumā cena atbilst ēdiena kvalitātei un es noteikti iesaku šo kā pusdienu vai vakariņu vietu!

*1 EUR ~ 4,5 zloti