Sastāvdaļas:
50g sviests
50ml piens
4 ēd.k cukurs
10 ēd.k piena pulveris
1/2 glāze auzu pārslas(miezu,kviešu,rudzu,pilngraudu pārslas)
200ml burkānu biezenis-ap 3 nelieli burkāni
vaniļas cukurs
ja vēlas papildus rieksti
kokosa skaidiņas apviļāšanai
Pagatavošana:
Burkānus ietinam folijā,cepam cepeškrāsnī ap 20 minūtēm līdz tie mīksti.Var arī nemizotus vārīt.
Labāk ir cept folijā,jo tad burkāni būs vajadzīgās konsitences,bet vārot tie kļūst mitri.
Gatavus nomizjoam,sagriežam,sablenderējam biezenī.
Katliņā liekam sviestu un cukuru,karsējam līdz cukurs izkusis,pielejam pienu un turpinam karsēt ik pa laiciņam apmaisot kādas 5 minūtes.Pievienojam 5 ēd.k piena pulveri un karsējam maisot līdz sabiezē.
Noņemam no uguns,putojam un beram atlikušo piena pulveri,atdzisušu burkānu biezeni,vaniļas cukuru un apgrauzdētas sablenderētas pārslas.
Visu kārtīgi saputojam līdz viendabīga massa.Ja vēlamies iemaisam riekstus.
Gatavo massu lejam uz pārtikas plēves trauciņā.Liekam ledusskapī uz 12 stundām.
Pēc tam no massas veidojam bumbiņas.
Apviļājam kokosa skaidiņās.
Glabājam aukstumā.
Ciemiņi arī atzina par loti gardu nasķi......
Ļoti gardas .....Un arī pievilcīga krāsa....
Maigas,mīkstas,aromātiskas bumbiņas....
Var pievienot žāvētos augļus,riekstus,sēkliņas.