Blaugznas grūtniecības laikā?

Blaugznas grūtniecības laikā?

25. Apr 2022, 00:00 Sigita Paulina Sigita Paulina

Blaugznas grūtniecības laikā - cēloņi un aizsardzības līdzekļi!? 

Ko Sigita iesaka, lai novērstu šo nepatīkamo izskata problēmu. Mums sievietēm patīk , ka mēs izskatāmies pievilcīgas, sakoptas un kārtigas. 

Bet, kad sasnigušas  pārslas uz mūsu pleciem, tas bojā mūsu garastāvokli. Blaugznas grūtniecības laikā, ir svarīgi atrast iemeslus, kādēļ cēlonis ir stāvoklis, un atrast to novēršanas līdzekļi.

Blaugznas ir ar ādu saistītas problēmas, kas saistītas ar galvas ādu, kā rezultātā rodas sausa āda  un nieze.Ar šīm sūdzībām saskaras māmińas diezgan bieži, un Jūs varat atpūsties, jo Jūs neesat vienīgais, kas no tā cieš. Ja jums šī problēma nav bijusi agrāk, tad jūsu hormoni darbojas un var būt galvenais faktors šajā laikā. Bieži vien par to ir atbildīgas hormonālās izmaiņas. Grūtniecības laikā hormonālās izmaiņas ir diezgan bieži sastopamas un ietekmē ādu vairāk nekā vienā veidā. Šo mēnešu laikā āda radīs vairāk eļļas, kas savukārt noved pie jaunāku šūnu ražošanas ar augstāku ātrumu.Blagznas mēdz būt dažāda izmēra, no ļoti plānam līdz pat biezām. 

Patiesais iemesls blaugznu izraisītājs ir sēnīte un ne tikai . To veidošanos izraisa : 

❗️iekšējo sekrēcijas dziedzeru darbības traucējumi ;

❗️A, D , E un B grupas vitamīnu deficīts ;

❗️kalcija, fosfora un dzelzs trūkums (doties uz analīzēm);

❗️depresija, pārmērīgs stress ;

❗️nepareizs matu kopšana (konsultēties ar frizieru). 

Mainoties tauku un sviedru dziedzera darbībai , blaugznām pievienojas seboreja. Tur pat arī ekzēma un dermatīts . 

Kā palīdzēt sev tikt galā ar blaugznām ? 

?Ļoti maigu matu kopšanas līdzekļu izmantošana palīdzēs atrisināt problēmu: nekādā gadījumā nelietojiet šampūnu ar agresīvām sastāvdaļām, tādām kā SLS. Izvēlieties šampūnu ar maigām augu putām un nomierinošiem augu ekstraktiem.

? ekzēmas radīto diskomfortu vislabāk mazina ciedra, lavanda un vīraka  eļļas. Vieglām kustībām iemasēt galvas ādā un atstāt līdz pat 30 min. 

?Sēnīšu blaugznas ārstēšanai ikdienas maigajam šampūnam pievienojiet dažus pilienus citrona vai tējas koka ēsteriskās eļļas. 

? Aptiekās ir nopērkami īpaši pretblaugznu šampūni, ko nepieciešams lietot regulāri, un pēc laika var gaidīt rezultātu. Ja tas nelīdz nepieciešams apmeklēt speciālistu, kas, veicot papildu izmeklējumus noteiks slimības cēloni un efektīvāko ārstēšanu.

Lai veselība! 

Tavs frizieris Sigita