Sieviešu festivālā 29.februārī Biodanzas meistarklase: "Atgriešanās veselumā"

Sieviešu festivālā 29.februārī Biodanzas meistarklase: "Atgriešanās veselumā"

05. Feb 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Biodanzas meistarklase: "Atgriešanās veselumā" (nodarbības ilgums  1,5 h)

Cik bieži mēs savā ikdienas dzīvē neesam nonākušas emocionālās izdegšanas stāvoklī? 

Viens no emocionālās izdegšanas iemesliem ir "akla" sekošana savai lomai, ko esam uzņēmušās dzīvē spēlēt. Neapzinātās lomas liek mums pilnībā atbilst tās īpašībām un pilnībā nomākt savas sajūtas. 

Kad mēs neapzināmies kādu lomu, ko mēs spēlējam, visa mūsu enerģija aiziet, lai mēs atbilstu šai lomai. Sajūtas, kuras neiederas tiek izstumtas mūsu ēnu pasaulē un kādu laiku tās tur arī klīst. Vēlāk notiek sprādziens – sajūtu atbrīvošana no mūsu ēnu pasaules. Pēc kā seko sadrumstalotības sajūta.

Apzinoties sevi un savas lomas, mēs palīdzam atklāt savu personību un atgriezties savā veselumā. 

Biodanza ir skaists kustību rituāls, kas maigi sekmē transformāciju, kas palīdz atraisīt iekšējos potenciālus un iespējas. Tās pamatā ir mūzika, emocijas un autentiskas kustības. Dabiski ir dzīvot ar prieku, aizrautību un entuziasmu.

Biodanza palīdz atjaunot dabisko spēju izvēlēties mums vajadzīgo un veselīgo. Tā ir integrācijas sistēma, kas savieno mūsu prātu, ķermeni un darbību

Metodes mērķis ir uzlabot cilvēku dzīves kvalitāti, mazināt ikdienas stresu, nonākt pie fiziskas un emocionālas labizjūtas un atjaunot pamatuzticēšanās izjūtu pasaulei.
Atklāt mūsu bioloģiskās dabas viedumu, mūsu šūnu inteliģenci. Biodanzā caur jēgpilnu kustību mēs “reanimējam ķermeni kā domāšanas avotu”.
Biodanza sniedz stimulus mūsu potenciālu un resursu veicināšanai, kas mūs savieno ar dabas spēku un viedumu mūsos … atver ceļu pie laimīguma katrā mirklī… pie būšanas “šeit un tagad”. Tā palīdz atvērt sajūtas, sajust labāk sevi un savu ķermeni… būt ar to saskaņā, atpūtināt prātu, mazinot spriedzi, stresu un iekšējo nemieru. Tā palīdz savienoties ar sevi un citiem caur silti pulsējošu mijiedarbību.

Meistarklasi vadīs Anete Raikova (psiholoģe, biodanza didaktiskā skolotāja) un Diāna Stūrmane (biodanza didaktiskā skolotāja, stresa menedžmenta un cienošās komunikācijas trenere). Vairāk kā desmit gadus vada regulārās biodanza grupas vairākās Latvijas pilsētās, kā arī dalās savā pieredzē padziļinātās biodanza darbnīcās gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs - Lietuvā, Anglijā, Spānijā. Regulāri turpina izglītoties un apgūt jaunu pieredzi starptautiskos festivālos un kongresos.