Ļoti garšīga biezpienmaize. Šo cepu ļoti bieži, bērniem ļoti garšo.
Biezpienmaizei nepieciešams:
Mīklai:
- 100 g krējuma;
- 1 ola;
- 50 g mīksta sviesta;
- 1,5 glāzes miltu;
- 100 g cukura;
- šķipsniņa sāls;
- 1 tējkarote cepamais pulveris.
Pildījumam:
- 4 olas;
- 700 g biezpiena (sausa);
- 150 g cukura;
- 150 g saldā krējuma;
- 2 paciņas vārāmā vaniļas pudiņa pulvera;
- kādas 3 ēdamkarotes tumša, bieza ievārījuma.
Drumstalām:
- - 150 g milti;
- 100 g cukura;
- 100 g sviesta;
- 1 tējkarote vanilīna cukura.
Gatavojam mīklu. Visas sastāvdaļas liekam bļodā un samīcām viendabīgā mīklā.
Mīklu liekam uz vienu stundu ledusskapī.
Gatavojam pildījumu. Saputojam divas olas un divus olu dzeltenumus (baltumu būs nepieciešami vēlāk) ar cukuru.
Pielejam klāt biezpienam un samaisām.
Pielejam klāt saldo krējumu un saputojam.
Masā iemaisā pudiņa pulveri. Pulvera vietā var izmantot 2-3 ēdamkarotes kartupeļu cietes.
Saputo 2 pāri palikušos olu baltumus un iecilājam masā.
Biezpiena masa gatava.
Pagatavojam drumstalas, visas paredzētās sastāvdaļas saberžot kopā.
Drumstalas gatavas.
Sagatavoto mīklu plānā kārtā ieklājam uz cepempannā uz cepampapīra. Mīklu var izveltnēt vai saplacināt ar rokām.
Mīklu pārklājam ar ievārījuma kārtiņu, šoreiz es izmantoju upeņu ievārījumu, bet ļoti garšīgi ir ar upeņu, jāņogu un aprikožu džemu.
Virs ievārījuma vienmērīgi uzklājam biezpiena masu.
Pāri biezpienam pārberam sagatavotās drumstalas. Liekam cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 50-60 minūtes.
Plātsmaize gatava.
Atdzesējam un sagriežam gabaliņos.
Plātsmaize tiešām ir ļoti garšīga. Pamēģiniet!
Labu apetīti!
Vēsma
P.S. recepte izmantota no žurnāla "Ievas virtuve".
Paldies par recepti! 😀 Vakar izcepu - garšo ļoooooti labi! 😀
Tiešām ļoti garšīga. Visi, kas ir pagaršojuši ir sajūsmā. Meitai, kad nāk draudzenes speciāli pat paprasa, lai izcepu šo plātsmaizi. Viņām ļoti garšo.
izskatās kārdinoši😀