Glutēna nepanesamība jeb celiakija ir autoimūna gremošanas trakta saslimšana, kuras rezultātā cilvēka organismam kaitē glutēns – olbaltumviela, kas atrodama ne tikai kviešos, rudzos un miežos, bet arī dažādos ikdienā lietojamos produktos, piemēram, medikamentos. Šajā reizē gatavosim gardo šokolādes torti bez miltiem no turku zirņiem ar karamelizētiem persikiem!
Sastāvdaļas:
250g bezglutēna melnās šokolādes
500g konservētu turku zirņu
4 olas
1/2 tēj. bezglutēna cepamā pulvera
120g sviesta
300g persiku
300 g cukura
Pagatavošanas gaita:
- Izkausējiet šokolādi ūdens peldē;
- Nomazgājiet turku zirņus zem tekošā ūdens un sablendē viendabīgā masā;
- Olas sakuļ ar nelielu cukura daudzumu un paralēli pievieno cepamo pulveri;
- Sastāvdaļas sajauc kopā - olas ar turku zirņiem, un šokolādi, kārtīgi samaisa līdz veidojas viendabīga masa;
- Nomazgā un sagriež persikus;
- Uz cepamās pannas izkausē sviestu, pievienojot nedaudz cukura un liek karamelizēties persikus. Kad gatavi, noņem no uguns;
- Silda cepeškrāsni līdz 180 grādiem;
- Cepamo formu iesmērē ar sviestu, ieklāj cepamo papīru;
- Formas apakšā liek karamelizētos persikus, pa virsu lej sagatavoto tortes masu;
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos 40 līdz 55 minūtes;
- Gatavai kūkai ļauj atdzist 15 līdz 20 minūtes;
- Apgriež kūku otrādi, lai persiki būtu kūkas augšpusē un pārkaisa ar pūdercukuru.
- Labu apetīti!