Bez kompromisu saskaņa– Koleston Perfect INNOSENSE

Bez kompromisu saskaņa– Koleston Perfect INNOSENSE

22. Dec 2014, 09:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs gandrīz visi zinam mītus par to, ka grūtniecības laikā nevar krāsot un griezt matus, par to, ka blondīnes nav tik gudras kā tumšo matu īpašnieces, jo balinot matus, amonjaks ietekmē arī viņu smadzeņu darbību.  Tāpēc ir veikti nozīmīgi pētījumu  un tiek radītas arvien jaunas un inovatīvas matu krāsas. Industrijas līderi profesionālajās matu krāsās, Wella Professionals, ar lepnumu iepazīstina ar savu zinātnisko pētījumu rezultātu: KOLESTON PERFECT INNOSENSE, pirmā profesionālā matu krāsa ar jauno krāsvielas molekulu ME+, kura būtiski samazina alerģijas veidošanās risku, bet sniedz nevainojamu krāsas rezultātu.

20141204125740-88798.jpg

Izsmalcināta krāsa

KOLESTON PERFECT INNOSENSE piedāvā drošu krāsas rezultātu: 100% sirmo matu noklāšanu un toņa pacelšanu līdz 3 līmeņiem. Pieejami 22 skaisti toņi sākot ar izsmalcināti blondajiem līdz piesātināti melnajiem vai drosmīgi sarkanajiem, Koleston Perfect padara matus dzīvīgus un košus.

Unikāla skaistuma un labsajūtas pieredze!

 

Kā tā strādā?

T šūnas jeb T limfocīti pārbauda visu, kas iekļūst mūsu ķermenī, meklējot potenciālo apdraudējumu, piemēram, baktērijas un vīrusus.

Kad T šūnu receptori uztver iespējami bīstamu vielu, tie aktivizē ķermeņa imūnsistēmu. Bet dažreiz T šūnas kļūdās. Viela tiek atpazīta, atzīta par bīstamu, un aktivizējas imūnā reakcija, lai gan viela ir nekaitīga. Tas notiek gadījumos, kad alerģijas attīstās iepriekš nealerģiskiem cilvēkiem, piemēram, izplatītākās pārtikas alerģijas pret riekstiem vai alerģijas pret kosmētiku.

Retos gadījumos šādi attīstās arī alerģijas pret matu krāsu, ko galvenokārt izraisa divas visbiežāk lietotās krāsas molekulas – parafenilēndiamīns (pPD) un para-toluoldiamīns (pTD), tās piešķir krāsai izcilu košumu, noturību un klājumu. Tās ir pārstāvētas 90% matu krāsu un kā galvenā krāsu molekula dabīgos, brūnos un tumšajos toņos.

Divdesmit gadus Wella zinātnieki ir pētījuši, kā izstrādāt molekulu, kas samazina alerģijas veidošanās risku, vienlaikus saglabājot lielisku krāsošanas rezultātu. Tagad viņi ir atraduši risinājumu – revolucionāro jauno krāsas molekulu ME+*.

ME+ satur to molekulas daļu, kas ir atbildīga par krāsas košumu, noturību un klājumu, bet ir pārveidotā formā, lai to tik viegli neatpazītu T šūnas. Tādējādi samazinās alerģijas veidošanās risks.   

Bez amonjaka matu krāsa – ko slēpj nevainīgais nosaukums?

Visaptverošā komercija ar katru dienu liek mums aizvien rūpīgāk izvērtēt ikdienā lietoto produktu sastāvdaļas, rūpējoties par savu veselību un labsajūtu. Daži visai nopietni pievērš uzmanību potenciāli kaitīgajām ķīmiskajām vielām ikdienas produktos - sākot no pārtikas produktiem līdz tualetes piederumiem.

Šobrīd „modē” ir nākušas matu krāsas bez amonjaka, un nereti cilvēki tām dod priekšroku, jo uzskata, ka šīs krāsas ir mazāk kaitīgas. Un tā sāk iesakņoties mīts "bez amonjaka matu krāsa nozīmē saudzību”.

„Amonjaks ir izpētīts un pazīstams jau vairāk nekā 50 gadus, kā arī kvalitatīvās matu krāsās atzīts par nekaitīgu, taču tā aizvietotāji, kas ir visu bez-amonjaka krāsu sastāvā, nebūt nav pilnībā izpētīti, un to ietekme uz matiem ilgtermiņā vēl nav apzināta. Maldīgos priekštatus par amonjaku izraisa tā spēcīgais aromāts, kurš pēc reakcijas izgaro un nepaliek uz matiem, tomēr alternatīvās sastāvdaļas iespējams var palikt uz matiem un galvas ādas, tā nodarot neatgriezeniskus bojājumus.” stāsta Matu ārstu asociācijas vadītāja, ārste Inga Zemīte. 

Kā darbojas matu krāsa?

Lai izprastu lietas būtību, atgriezīsimies skolas solā, ķīmijas nodarbībā. Mēs zinām, ka ikvienai matu krāsai ir nepieciešama aktīvā viela, ko sauc par "sārmu" - amonjaks vai etanolamīns (MEA) un krāsvielas molekulas PPD vai PTD. Sārms atver mata kutikulas ārējo slāni, lai krāsvielu molekulas varētu iekļūt matā un izveidot krāsu pigmentus. Amonjaks ir pats efektīvākais sārms permanentajās matu krāsās, pētījumi pierāda, ka amonjaks ir vislabākā tehnoloģija krāsu rezultātam un matu aizsardzībai. Tas paceļ PH vidi uz (10), mats uzbriest, un aktīvās sastāvdaļas var tajā iekļūt. Pēc reakcijas tas viegli izgaro. 

Laužam stereotipu par nevainīgo jēriņu

Permanentajās bez-amonjaka matu krāsās, kas nereti tiek dēvētas par „krāsām uz eļļas bāzes”, amonjaks tiek aizstāts ar citu sārmu, kas parasti ir MEA, un tiek izmantots, lai atbrīvotos no amonjaka smaržas. Šī sārma molekulas ir lielākas, mazāk iedarbīgas, tāpēc tām jābūt lielākā koncentrācijā, kas var nopietni bojāt matus. MEA ir grūtāk noņemams no matiem, jo ir šķidrs un neizgaro kā gāzveida amonjaks, tas var palikt matos un uz galvas ādas pat pēc mazgāšanas, turpinot ķīmisko reakciju. Ilgstoši MEA paliekot matos, var rasties būtiski matu struktūras bojājumi, padarot tos sausus un trauslus.

20141204131420-80071.jpg

Kuros gadījumos tomēr būtu jādod priekšroka MEA?

MEA ir piemērotāks tikai gadījumos, kad būtiska matu balināšana vai sirmo matu krāsošana nav nepieciešama, jo lietojot zemā koncentrācijā tas nav kaitīgs un ir lieliski piemērots tonējošām matu krāsām. Savukārt, izvēloties matu krāsas, kuru mērķis ir nokrāsot sirmos matus vai padarīt tos vismaz pāris pakāpes gaišākus, ideālam rezultātam ar optimālu matu aizsardzību tomēr labāk izvēlēties kvalitatīvas amonjaka krāsas.

Kā mēs noskaidrojām, amonjaks ir labākā tehnoloģija balinot, krāsojot un aizsargājot matus. Amonjaks NAV alerģiju izraisītājs. Būtiski jāpievērš uzmanība ar ko amonjaks matu krāsās tiek aizstāts.

Klienti mūsdienās konstanti saskaras ar jaunākajām tendencēm un tehnoloģijām: viņi ir ļoti intuitīvi un paši ļau sev izdarīt izvēles. Viņi vēlas produktus, ar vismodernāko tehnoloģiju, kas atspoguļo ne tikai to, viņi izskatās, bet kas viņi ir.

Spēcīgs zinātniskais atbalsts un kvalitātes apstiprinājums

ME+ krāsu molekula INNOSENSE matu krāsās ir dermatalogu, imunalogu un toksikologu pārbaudīta un apstiprināta. Akreditējis Eiropas Alerģijas izpētes fonds (European Centre for Allergy Research Foundation). Pirmais ECARF zīmogs uz ilgnoturīgas krāsas.

Izstrādāta sadarbībā ar Eiropas Dermatalogu apvienību (European Academy of Dermatologists).

*ME+ samazina alerģijas veidošanās risku, tomēr matu krāsošana var izraisīt alerģisku reakciju. Vienmēr veiciet ādas alerģijas testu 48 st. pirms matu krāsošanas. Ievērojiet lietošanas instrukciju.

Laipni lūgti Innosense laikmetā!

Raksts tapis sadarbībā ar Kosmētikas Ķīmiķu Savienību (Society of Cosmetic Chemists), Londonas Trihologu Institūtu (The Institute of Trihologists) un Latvijas Matu Ārstu asociāciju.

Jautājiet savam frizierim!

20141205092956-62929.jpg