Vēl viens bērnības gardums kas man garšo arī šodien tās ir magoņmaizītes. Vienīgi laika ziņā ilga padarīšana, bet ir to vērts.
Rauga mīklai mums būs nepieciešams:
25 g rauga
75 g sviesta
250 ml piena
1/4 t/k sāls
50 g cukura
800 ml kviešu milti
1/2 gab. olas
Pildījumam būs nepieciešams:
sviests puspaciņa
magones daudz, jo mums garšo kad maizītēm ir daudz magoņu sēkliņu
cukurs 4 ēdamkarotes un ola pasmērēšanai.
Sākam darbu:
Bļodā sadrupinam raugu un pielejam pavisam mazliet siltu ūdeni, ieberam nedaudz cukura un atstājam;
Izkausējam sviestu katliņā, pievienojam pienu, cukuru un sāli. Pievienojam izšķīdušu raugu un samaisam.
Bļodā ieberam miltus, tiem pāri lejam pagatavoto masu, visu samīcam un izmīcam. Atstājam rūgt plus mīnus uz 3 stundām.
Kad mīkla uzrūgusi, ņemam daļu, izrullējam kantainā formā. Apsmērē ar mīkstu sviestu, bagātīgi pārkaisa ar cukuru un magonēm, sarullē.
Rulleti sagriež šķēlītēs un kārto uz cepamā papīra.
Sakuļ olu un pārsmērējam ar to maizītes. Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Liekam iekšā maizītes un cepjam 15-20 minūtes.
Našķis gatavs. Lai labi garšo!