Gatavojam ar Stollar multivāres katlu: Baklažānu un turku zirņu sautējums

06. Sep 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

SASTĀVDAĻAS

400 g baklažānu, palielos gabalos

260 g sarkanās paprikas, palielos gabalos

1 apelsīna miziņa (smalki sarīvēta) un apelsīna

mīkstums, nelielos gabaliņos

50 g melno plūmju, uz pusēm

2 lielas ķiploka daivas, rupji sakapātas

1/2 sarkanā čili, sakapāts

480 g konservētu turku zirņu ar šķidrumu

1 tējk. jūras sāls (vai pievieno pēc garšas)

svaigi malti melnie pipari pēc garšas

3 zariņi timiāna

200 g tomātu savā sulā

2 ēd. k. sezama sēklu eļļas

2 ēd. k. olīveļļas

2 nelielas lauru lapas

liela bunte pētersīļu pasniegšanai, sakapāti

PAGATAVOŠANA

Multivārāmā katla BMC600 traukā liec visas sastāvdaļas, samaisi, liec iekšā aparātā, aiztaisi ciet un uzstādi programmu „Multi”. Iestati 120 grādu temperatūru un laiku 2 stundas. Ļauj, lai gatavojas. Izņem ārā, pasniedz, uzberot pētersīļus. Vari pasniegt tāpat vai ar kādām piedevām – rīsiem, dārzeņiem vai gaļu.

20140811093842-81337.jpg