Brokastīm piedāvāju gardas karstās baklažānu maizītes.
Maizīšu pagatavošanai nepieciešams:
- 1 baklažāns
- 2 - 3 tomāti
- siers
- 2 olas
- maizes šķēles (pēc patikas - baltmaize, rupjmaize, saldskābmaize)
- žāvēta gaļa vai desa
- sāls, pipari, zaļumi
- eļļa
Baklažānus sagriež šķēlītēs un viegli apcep eļļā.
Olas sakuļ ar sāli un sasmalcinātiem pētersīļiem.
Maizes šķēlītes apviļā olā un apcep no abām pusēm zeltainas.
Apceptas maizes šķēles liek pannā uz cepampapīra.
Virsū liek tomātu šķēles.
Tad virsū liek gaļiņu vai desu, sieru un zaļumus.
Virsū pārliek baklažānu šķēlītes.
Maizītes liek sakarsētā plītī un 180 grādos cep 7 - 10 minūtes.
Maizītes gatavas.
Vislabāk manai ģimenei garšoja maizītes ar rupjmaizi un desu vai gaļu. Var cept arī bez desas un gaļas, bet tad nav tik sātīgas.
Lai labi garšo!
Vēsma