Atrodi atškirības: veikalā pirktās un pašas gatavotās ziepes

Atrodi atškirības: veikalā pirktās un pašas gatavotās ziepes

10. Dec 2012, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Rūpnieciski gatavotās ziepes pārsvarā ir ražotas no minerāleļļām, kas ir naftas pārstrādes blakus produkti. Tiesa, tie ir lētāki, bet ādas veselībai diez ko veselīgi nemaz nav. Ideāli, ja savu ādu vari mazgāt ar dabiskām, pašas gatavotām ziepēm.

Lai tādas iemācītos gatavot pati, tev lieti noderēs Sieviešu Kluba organizētā radošā ziepju gatavošanas darbnīca. 

Vēl viena būtiska atšķirība starp rūpnieciski ražotajām un pašu gatavotajām ziepēm, veikalā iegādāto ziepju sastāvā atradīsi speciālas putu veidojošos un ādas attīrošos reaģentus, kādus mājas ziepēm neizmanto. Nav vajadzīgs lieki kairināt ādu, jo pietiek ar ziepju masu, kas visus netīrumus nomazgā.

Lai mājas ziepes iegūtu papildus ādas kopjošas īpašības, to sastāvam var pievienot eļļas vai sviestus (piemēram, šī vai kakao sviestus).

Tiesa gan, pašu gatavotās ziepes turēt vairākus gadus plauktā nevarēsi. To derīgumu termiņs ir krietni īsāks nekā rūpnieciski ražotajām. Ja pati būsi gatavojusi ziepes, tām pievienojot kaltētas drogas, ēteriskās eļļas un pigmentus, tad ziepes varēsi lietot diezgan ilgi – no sešiem līdz deviņiem mēnešiem. Bet, ja pievienosi svaigu alveju (kas paņemta no pašas puķupoda) vai blendētu gurķi, tad šādas ziepes vajadzēs izlietot apmēram trīs mēnešu laikā.

Tāpat jārēķinās, ja pašas gatavotajām ziepēm pievieno ēteriskās eļļas, tad ar laiku to aromāts var kļūt mazāk izteikts. Tas ir tādēļ, ka ēteriskās eļļas ir gaistošas un ar laiku no produkta izgaro. It sevišķi, ja ziepes turi atvērtā traukā.

Sieviešu Klubs

Iespējams, šis ir tavs nākamais vaļasprieks, kas iepriecinās gan pašu, gan bērnus, gan apkārtējos!

PIESAKIES PAŠGATAVOTO ZIEPJU DARBNĪCAI ŠEIT!

Nodarbība ilgst 2 stundas

Kur notiks?

Māmiņu Kluba māīgajās telpās Vīlandes ielā 1-3. 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

Ls 14 par nodarbību

Kas vēl būtu jāzina?

Cenā ir iekļauti materiāli, sešas nodarbībā pagatavotās ziepes varēsi ņemt uz mājām