Ātrās palīdzības atteikums braukt - vai Jums arī tā gadījies!

Ātrās palīdzības atteikums braukt - vai Jums arī tā gadījies!

14. Dec 2013, 10:37 zabava_ zabava_

Esmu TIK dusmīgā! Pirms pāris nedēļām mēģināju izsaukt ātro palīdzību savam tēvam, kurš ir ļoti slims, kā arī minēju ka cilvēks iespējams ir alkohola reibumā, taču ir bez samaņas un viņu uzmodināt nav iespējams. Dispečere ļoti nelaipnā tonī atbildēja, ka pie dzērājiem nebraucot. Ticiet man, biju TĀDĀ šokā!! Mēģināju paskaidrot, ka nav viņš dzērājs, pat nemāku īsti pateikt kas noticis, jo esmu atbraukusi ciemos un atradusi cilvēku bezsamaņā. Man atkal atsaka. Pie tam norāda, ka par viltus izsaukumu ir jāmaksā 25ls. Vai tad izsaukums var būt viltus ja cilvēks ir bezsamaņā??? Tad es sāku kliegt, biju tādā izmisumā ka vairs nevarēju turēties. Kliedzu ilgi un ļoti skaļi. Ar toni apmēram "nu laaaaaabi" brigāde tika izsaukta. 40 minūtes tēvu nevarēja dabūt pie samaņas, tad aizveda uz reanimāciju.

Lieki minēt, ka pirmo reizi mūža saņēmos uz uzrakstīju sūdzību!! Un ko Jūs domājat? Šodien atnāk atbilde! Visi manis minētie punkti skaisti noraidīti - sorry!

Gribās kliegt, goda vārds. Pašai mazs bēbītis...

 

Vai Jums kādreiz ir gadījies ka ātrie atsakās braukt?? Ko darījāt?

zabava_ zabava_ 15. Dec 2013, 05:07 ligindra2

Jā, man visas sarunas gaitā vajadzēturunāt meirīgi. Bet es nevarēju, jo man ļoti tuvs cilvēks bija uz dzīvības un nāves robežas. Es arī nevainoju tikai dispečeri, bet uzsvars ir uz balss toņa, kādā ar mani runāja tiklīdz pateicu ka iespējams cilvēks ir alkohola reibumā. Es saprotu ka tas ir cilvēciskais faktors, ka viņa nevarēja teleportēties utt. Bet vienlga emocijas sit augstu vilni, jo kolīdz iedomājos ja nu es nebūtu uzstājusi....cilvēka vairs nebūtu.

zabava_ zabava_ 14. Dec 2013, 14:53 smaidiga24

Bet tas pirmām kārtām ir cilvēks!! Kāda starpība dzērājs, nakromāns utt. Sanāk tiek lemts cilvēks dzīvos vai nē. Vai viņiem ir tādas tiesības? tas pats nakromāns kādam ir dēls, kuru dēļ viņa dzīvesveida māte mazāk nemīlēs!!

zabava_ zabava_ 14. Dec 2013, 14:49

Es zvanīju mierīgā balsī, visu izstāstot un gaidīju adekvātu reakciju. Cilvēks ir slims, viņam samaņas zudums var rasties baltas dienas vidū, kas var būt letāls. Man atteica!! Bet kad uzstāju (okey, kliedzu, par ko vēlāk atvainojos!) brigāde tika sūtīta. Kur jēga? ja nebūtu kliegusi mans tēvs būtu apglabāts!

Liene Krúza Liene Krúza 14. Dec 2013, 11:41

pirms vairak ka menesa kaimini saskaras ar dikti nesmuku situaciju. Dzeruma tika sadurts tevs,vai pats to izdarija nezinu,berni sauca atros,izklasta bedu,a ko sie - nu elpiniet. bet ka elpina,ta asins stuklakas gazas. un ta i neatbrauca atrie,pareizak atbrauca ,bet jau bija pa velu☹

LvMomi LvMomi 14. Dec 2013, 11:14

Sviests. Man nenoticēja kad biju vēl bērns un brālis bija pamatīgi sagriezis roku izgrūžot rokas caur stiklu. Bet biju tik gudra ,ka sazvanīju pieaugušos (trīs radus) , lai tie uzzvana vēlreiz.