Nepieciešamās lietas:
-olas
-maize (vislabāk lielākas šķēles (piem., lielā Mākoņmaize, Lielā galda vai tml), var arī saldskābmaizi vai rupjmaizi.)
-garšvielas
-panna
-nedaudz cepamviela
-dekorēšana - ko nu sirds vēlas.
Gatavošana:
-maizei izgriež vidu, bet tā lai garoziņa turas kopā un ir kriksītis maizes klāt.
-maizīti liek uz sakarsētas pannas, vidiņā iesit olu.
-uzber garšvielas, pēc katra gaumes.
-kad ola ar maizi brīdi ir cepušās, ar plato lāpstiņu, izveicīgi cepamo apmet otrādi.
-kad ola ir izcepusies (ja maize ir parastā lieluma (nu nav lielā), tad jācep ilgāk nekā parasti cep olu), uzliek uz šķīvja un dekorē - kā sirds kāro. Mēs izmantojām siera šķēli (kas izkusa) un majonēzi.
Secinājām, ka šādi var cept arī olu kulteni (bez piena). Noteiksi šāda "maizīte" garšos arī bērniem :)
Lai labi garšo!
o jā, šito mēs arī šad tad taisām!
mums arī šovakar bija šī kaloriju bumba 😃