Ar skaistu koncertu un svētku pasākumu Dakteri Klauni pateikuši paldies par  labdarības veikalā saziedoto

Ar skaistu koncertu un svētku pasākumu Dakteri Klauni pateikuši paldies par labdarības veikalā saziedoto

03. Jan 2018, 12:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skanot mūziķa Dona izpildītām dziesmām un nebēdnīgiem bērnu smiekliem, tirdzniecības centrā Spice košā, jautrā un pārsteigumiem bagātā labdarības pasākumā Dakteri Klauni izteica milzu pateicību ikkatram, kas dažās nedēļās pop-up labdarības veikalam ziedojumos palīdzēja gūt 4125,75euro, kas turpmāk tiks novirzīti bērnu labsajūtas nodrošināšanai slimnīcas. Dažādus rokdarbus un mākslas darbus tam ziedojuši vairāk nekā 100 cilvēki. 

Labdarības veikaliņā pārdodot līdzcilvēku, sabiedrībā pazīstamu personu izgatavotās lietas, Latvijā zināmu mūziķu, Prāta Vētras, Dona, Kaspara Zemīša un citu mūziķu parakstītus diskus, iegūtie līdzekļi tiks izmantoti mazo pacientu atbalstam, iedrošinājumam, iepriecināšanai un ātrākai veselības atgūšanai Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā, kā arī vairākās Latvijas reģionu slimnīcās.

Dakteru Klaunu un Spices kopīgi veidotajā labdarības veikala noslēguma pasākumā bērni radošajās darbnīcās pašu spēkiem izgatavoja oriģinālas un skaistas dāvanas, tika izmēģināti spēki dažādās aktivitātēs, ko palīdzēja nodrošināt arī “Venden” un “Rimi”. Vakara gaitā ar bērnu rokām tapa skaistas maskas un dažādi citi rotājumi, ar ko viņi solījās iepriecināt savus draugus, brāļus, māsas vai vecākus.

Klātesošos ar dziesmām un dejām priecēja Dakteri Klauni un slavenās Rīgas Pop&Rock studijas dalībnieki, bet par pārsteigumu parūpējās mūziķis Dons, atnākušos iepriecinot ar savām dziesmām. Noslēgumā mūziķis kopā ar citiem viesiem nofotografējās sarkano degunu zibakcijā. Dona uzdāvinātie koncerta DVD diski ar autogrāfu tika pārdoti labdarības izsolē, kur visi iegūtie līdzekļi nodoti labdarības biedrībai Dr.Klauns.

"Manuprāt, patiess bērnu prieks ir viena no vērtīgākajām lietām pasaulē. Dakteru Klaunu darbs slimnīcā ir īpaši svarīgs, jo es ticu, ka bērnu pozitīvā noskaņa sekmē ātrāku izveseļošanos. Piedaloties labdarības koncertā, kopā ar bērniem dziedot, redzot laimes izteiksmi viņu sejās, izjūtu, cik svarīgi ir nestāvēt malā," atzīmēja Dons pasākuma noslēgumā.

“Priecājamies par Dakteru Klaunu labdarības pop-up veikaliņa popularitāti un veiksmi. Darbojamies jau otro gadu, un veikaliņa organizēšana kļūst par mūsu Ziemassvētku tradīciju. Lieliski, ka līdzcilvēki novērtē – palīdzēt var ne tikai ar naudu, bet ar to, ko katrs vislabāk protam, kā arī, cik svarīgs un lietderīgs ir kopā ar ģimeni pavadītais laiks un bērnu iepazīstināšana ar labdarību – iespēju palīdzēt citiem un pašam no tā iegūt gandarījumu. 

Esam patīkami pārsteigti, ka šogad cilvēku atsaucība bija vēl lielāka nekā pērn, gan veikaliņa darbībai nododot savus rokdarbus un mākslas darbus, gan tos arī iegādājoties. Bijām liecinieki tam, cik ļoti cilvēkiem ir svarīgi palīdzēt bērniem. Man pietrūkst vārdu, lai izteiktu pateicību visiem, kas visdažādākos veidos atbalstīja veikaliņa darbību. Starp vairāk nekā 100 atsaucīgajiem ziedotājiem bija arī sabiedrībā zināmi cilvēki, mākslinieki, mūziķi, rakstnieki un TV raidījumu vadītāji. Ne velti saka, ka laimīgākie ir tie, kas var palīdzēt citiem, pēc šī gada veikaliņa darbošanās un cilvēku prieka par iesaisti, varu noteikti to apgalvot,” apstiprina biedrības Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska. 

Biedrība “Dr. Klauns” kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 40 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība “Dr.Klauns” īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union“ un Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” atbalstu. 

03. Jan 2018, 14:08

Bija jauks pasākums.Mūsu 1gadnieks bija sajūsmā, kā arī tikām pie sava klauna deguna😀