Ar ko aizstāt sāli?

Ar ko aizstāt sāli?

27. Nov 2012, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Iesaka Sieviešu Kluba eksperts, Alex Žiļuks, zivju restorāna Le Dome šefpavārs, www.sefpavars.lv

 

 

Tieši sāls ir viena no garšvielām, kas aizkavē organismā škidrumu un var radīt tūsku un ilgtermiņā pat celulītu. Ko darīt? No sāls vispār atteikties? Un ko par to teiks mūsu mīļotie, ja sāli patiesi izskaudīsim? 

Nevajag ar garšvielām pārspīlēt. Ja ēdienam pievieno tikai nedaudz sāls un piparu, tas par skādi nenāk. Kad vakariņas ir gatavas, garšvielas var nolikt galda vidū un, ja vīrietis vēlas vairāk garšvielu, viņš savai porcijai to var pievienot.

Kečupus un majonēzes labāk aizstāt ar pašu gatavotām mērcītēm. Piemēram, mājās var pagatavot šādu majonēzi: ņem sinepes, sāli, piparus, olu un citrona sulu, sakuļ un putošanas laikā lēnām pievieno olīveļļu.

Šāda majonēze būs daudz garšīgāka, nekā veikalā pirktā. Turklāt arī veselīgāka, jo veikalā majonēzi gatavo no olu pulvera. Šeit – no īstas olas.“

Tāpat ieteicams izvairīties no garšvielām, kurās slēptā veidā ir sāls. Buljona kubiciņi ir pirmie, kuri slēptā veidā satur ļoti daudz cukura. To vietā labāk izmantot īstu sāli un novārīt gaļu, lai veidotos buljona tīkamā garša un smarža.

Kādas ir tavas attiecības ar sāli? Kādas ir tavas iemīļotākās garšvielas?