Anonīms blogs: es dodos uz sterilizāciju. Diena X

Anonīms blogs: es dodos uz sterilizāciju. Diena X

03. Jan 2020, 19:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viena no Māmiņu kluba mammām nolēmusi anonīmi pastāstīt par savu pieredzi saistībā ar sterilizāciju jeb olvadu nosiešanu. Kāpēc, kā un cik tas maksā Latvijā, lasiet blogā!

1.DAĻA ŠEIT

2.DAĻA ŠEIT

3.DAĻA ŠEIT

Un pēc...

Es neatceros rītu pirms operācijas, jo vakarā man tika iedotas brīnišķīgas ovālas tabletītes, kas nomierina nervu sistēmu. Atceros, ka ienāca medmāsiņa, pārbaudīja operācijas vietu, ar skuvekli palaboja to,kas bija palicis un aicināja uzvilkt halātu un naktskreklu. Un viss... 

Operācija ilga 15 minūtes pilnā narkozē, 9:10 sākās, ap 12 jau biju palātā. Gulēju, pamodos,atkal aizmigu.. un tā visu dienu. Pilnībā pamodos tikai ap 18 vakarā. Tā kā ķermenī bija paracetamols, tad nekas nesāpēja. Pat atbrīvoja savilkto muskuli zem lāpstiņas. Jā, ir bonuss no šādas anestēzijas. Paēst vēl nedeva. Un vispār parasti nebaro abas divas dienas, bet apsolīja uzkodiņas nākamajā rītā. 
 


 

Uzkodiņas, protams, pārāk skaļi teikts, tā bija "tukša" putra, kafija, baltmaize. Pusdienas sastāvēja arī no diētiskas zupas un kartupeļu biezeni. Bet pati ideja, ka viņi par mani rūpējas, visu atnes, paņem, izmazgā grīdas, esmu viena pati palātā, es gribu - es gribu gulēt ... atkal es guļu. Jā, šajā situācijā noteikti ir kaut kas īpašs, kad esmu vienatnē. 

Pēdējās dienas rītā man atkal piedāvāja antibiotikas un paracetamolu. "Pilinātājs" tika noņemts tūlīt pēc brokastīm. Pirms izrakstīšanas ārsts mani pārbaudīja un sniedza ieteikumus: nedrīkst mitrināt šuves, šuvju izņemšana pēc 12 dienām, nenēsāt smagumus, gulēt, atpūsties un atgūties vismaz 2 nedēļas. Par seksu arī neaizmirsa: teica, ka 2 nedēļām varēs.

Šuves... Tās ir 3. Divas 1cm garumā olnīcu apvidū un viena 4cm garumā nabas apvidū. Pēc nedēļas šuves kļuva zaļgani zilas kā pēc sasitumiem, vēl pēc nedēļas gandrīz jau bija sadzijušas. Ārsts piedāvāja izņemt šuves Bulduros pirmdien plkst.8:30.Bet ideja pavadīt ceļā 2 stundas man nešķita pievilcīga, tāpēc uzreiz noskaidroju par alternatīvām. Izrādījās, ka šuves var izņemt arī ģimenes ārsta praksē vai pie ginekologa. 

Operācijas vieta, protams, bija jutīga.Nedēļas 3 noteikti. Ģimenes ārsta medmāsiņa izņēma šuves burtiski 3 minūšu laikā. Es gribēju mazgāties uzreiz pēc izlaišanas no slimnīcas, izmantoju ūdensnecaurlaidīgos plāksterus. Viens moments gan ir ļoti nepatīkams- pēc antibiotiku lietošanas tiku pie piena sēnītes,bet farmaceits viegli atrisināja šo jautājumu, piedāvājot 3 bezrecepšu svecītes.
 
 

Sajūtas. Jo vairāk sadzīst un izlīdzinās šuves, īpaši uz nabas, jo pārliecinošāka esmu par pieņemto lēmumu. Attiecības ar vīru ir tikpat brīnišķīgas kā iepriekš. Jā, manā galvā pēc ieraduma skan šis jautājums "Bet kāda šodien diena?", bet pēc brīža tas jau vairs nav svarīgi, jo šis jautājums nav aktuāls. 

Izdevumi:
 1,42 – vizīte pie ģimenes ārsta jeb precīzāk pie medmāsiņas
 14,32 – svecītes
 20,00 – taksis mājum

Kopā: 35.74 EUR

Viss kontracepcijas process kopumā izmaksāja 580EUR

Morālais spēks: 8, bet jau tagad priecājos par bezrūpību šajā jautājumā!

Pēc 2 dienām:

Pēc 2 nedēļām:

Pēc 2 mēnešiem: