Anonīms blogs: es dodos uz sterilizāciju. Diena pirms operācijas

Anonīms blogs: es dodos uz sterilizāciju. Diena pirms operācijas

07. Nov 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viena no Māmiņu kluba mammām nolēmusi anonīmi pastāstīt par savu pieredzi saistībā ar sterilizāciju jeb olvadu nosiešanu. Kāpēc, kā un cik tas maksā Latvijā, lasiet blogā!

1.DAĻA ŠEIT

2.DAĻA ŠEIT

Kļuva bailīgi.

Sākot likt somas koferī, kļuva bailīgi. "Ja nu es nepamostos? Kā mani bērni dzīvos bez manis? Kāpēc esmu izdomājusi visādus niekus par 100% kontracepciju?..."

Es atcerējos, kā aizvakar ārsts veica iegurņa USG. Man bija jāgaida 1,5 stundas, jo šī diena bija saplānota ārstam jau ar pacientiem, un es biju ceturtā gaidītājos vēl bez 2 grūtniecēm 40+ nedēļās un vienai sievietei pēc ķeizargrieziena operācijas. 

Ārsts pasauc mani, uzmanīgi apskata un uzsāk jocīgu dialogu:

- Jūs kaut kā..Esat izmainījusies!

- Ārsta kungs, es šodien bikses uzvilku!

- Jā, jā, parasti es acīs skatos. Jūs varbūt uzacis nokrāsojāt?

Un lūk, melnais humoriņš, ka ārsts jau nav okulists; bet ātri aprāvos..


 

Savācu mantas, pasūtīju taksi par 20EUR, braucu uz reģistratūru, 30 minūtes sīkas nianses, līgums, palāta, un kopā samaksāju 428 EUR (356 par operāciju un 72 par 2 diennaktīm palātā), bet tieku Luksusa palātā! Tas laikam ir kāds triks, kad pēc tam, kad numuriņā iekārtotas visas mantas, jogurtiņš atrodas ledusskapī un tiek spaidīta TV pults, medpersonāls saka: "Man ļoti žēl, bet diemžēl būs jāpārceļas atpakaļ uz standarta palātu!" 

"Nu nē," es nodomāju! Man vieglāk ir samaksāt vēl 38EUR un palikt šeit, cerot,ka neviens mani nedalīs šo palātu. Palieku šajā palātā, pasapņoju un ieeju dušā VIENA.  Sen tā nebija bijis! Esmu apmierināta un meklēju priekšrocības šai situācijai. 

Gatavošanās sākas  jau iepriekšējā dienā- nedrīkst neko ēst, drīkst tikai dzert. No rīta nedrīkst ne dzert, ne ēst. Man pajautā svaru un augumu, lai precizētu anestēzijas devu. Un pieteica vakarā iedzert tabletīti. Uz jautājumu "kas šī ir par tabletīti?" ar humoriņu medpersonāls atbild: "Tāda laba, maza, jautra, un atslābinoša VISAM!"

Un tā, esmu šeit. Atpakaļ ceļa nav.


Izdevumi:

  • Satraukums uz 7 ballēm

Materiālie:

  • USG 22 EUR
  • Operācija 356 EUR;
  • Luksus palāta 110 EUR par 2 diennaktīm;
  • Taksis 20 EUR;

KOPĀ: 508 EUR (bez apdrošināšanas)

gucci123 gucci123 07. Nov 2019, 10:46

Liels paldies par šiem rakstiem. Tas mani aizvien vairāk iedrošina😀 Kopumā izdevumi lieli, taču tas ir tā vērts! Es uzskatu, ka valstij vajadzētu apmaksāt šādas operācijas sievietēm, kuras nevar atļauties apmaksāt kontracepciju un "ražo bērnus", kuri pēcāk nonāk bērnu namos vai tiek audzināti dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, vai arī cilvēkiem ar garīga rakstura slimībām. Tas ir mans personīgais viedoklis. Mana vecvecmāmiņa, kas dzimusi 19.gs. pēc trešās meitas uztaisīja šādu operāciju, mūsdienās tas viss ir vēl easy, kāpēc tik maz sieviešu un vīriešu to izmanto? Seksualitāti tas taču neierobežo.