Es dodos uz sterilizāciju: anonīms blogs

Es dodos uz sterilizāciju: anonīms blogs

29. Oct 2019, 12:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viena no Māmiņu Kluba mammām dalījusies savā stāstā par tēmu "sterilizācija"- olvadu nosiešana, ko viņa pati plāno darīt. Kāpēc, kā un kādas ir tendences šai operācijai Latvijā, lasiet!

Kāpēc

Viss! Vairs negribu skaitīt dienas, rēķināt ovulāciju un gaidīt dienu M, kad "būs vai nebūs"! Riņķītis izkrīt, no hormoniem es piepampstu, prezervatīvi tiek sabojāti un visu laiku tiek pakļauts kaut kādam stresam.... Kādu dienu es secināju, man vajag 100% garantiju un seksu priekam, ciešas attiecības ar vīru, jo bērni izaugs un "izlidos" no ligzdiņas, un kurš gan cits ja ne partneris pienesīs ūdeni, spēlēs ar mani šahu, pastaigāsies ar suņiem vai ar kuru dosimies uz Taizemi?

Miljons domu. Ja nu ar bērniem kaut kas- kā es pēc tam? Uzdevu jautājumu google.lv- nav statistikas! Tas ir, varbūtība zaudēt visus vienā mirklī ir niecīga. Tad es domāju- kāpēc es, kāpēc ne mans vīrs? Operācija vīrietim ir lētāka un vienkāršāka. Bet šeit 100% ir mani tarakāni- es gribu būt droša un vairs nevēlos bērnus- pat ja atraitne, šķirtene.. Es joprojām nevēlos dzemdēt un vīram nevajadzētu būt atbildīgam par sekām maniem lēmumiem. 


 

Nolēmu uzzināt, cik maksā operācija, kur un kurš to veic. Nācās pasēdēt un pameklēt, jo apraksts par procesu katrā saitē, lūk, kontakti un cenas... Bija nepieciešams ievadīt precīzu procedūras nosaukumu un, lūk, visprecīzākā ir "Ginekoloģiskā laparoskopija - sterilizācija (olvadu nosiešana)." Un galu galā - tie ir tikai 3 mazi caurumiņi un olvadi ir aizvērti!

Izvēlos klīniku, zvanu uz reģistrāciju, kur jauka meitene atbild, ka nezina, vai klīnikā veic tādu procedūru. Piesarkstu, bet iegalvoju sev, ka nav par ko kaunēties un nemetīšu klausuli. Uz manu piezīmi "Jums pat cena norādīta mājas lapā", saņemu sieviešu ķirurga tālruņa numuru.

 

Patīkama vīrieša balss. Sākam sarunu un atklāju savu vēlmi par sterilizācijul..

- "Un cik jums ir bērnu?"

- "Četri.."

- "Nu jā, tad ir laiks"

Un nozīmē tikšamnos uz rītdienu...

Secinājumi uz šo brīdi:

- Summa pašreiz 0...

- Morālais spēks- uz 8 ballēm...

Turpinājums sekos...

lauvinja lauvinja 30. Oct 2019, 08:40

Atbalstu - lai izdodas! Vienīgais mīnuss - narkoze un potenciālās sekas. Bet sekas ir it visam - arī stresam.

No seku viedokļa vīrietim teorētiski šī ir maztraumatiskāka padarīšana, bet ko lai dara, ja vīrieši šajā jomā pagaodām Latvijā tādi pagļēvi.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 29. Oct 2019, 17:28

Mēs pasekosim līdzi šim blogam un uzliksim akcentus, jā! Prieks, ka par to sāk runāt arvien vairāk!

gucci123 gucci123 29. Oct 2019, 17:05

Es esmu tikai par. Man novembrī gaidāms otrs bērns. Vairāk bērnus nevēlos, tāpēc arī nopietni apsveru iespēju veikt šādu manipulāciju. Vai MK varētu iespējams izpētīt šo jautājumu?