Alojas vaniļas pūdercukurs un cepamais pulveris - saimnieces slepenā sastāvdaļa gardākiem ēdieniem

25. Nov 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad situācija gan pasaulē, gan Latvijā mudina pēc iespējas vairāk laika pavadīt mājās, vēlme pēc našķošanās nekur nav pazudusi, tāpēc savus iemīļotos kārumus pagatavo pati kopā ar bērniem, talkā ņemot kvalitatīvas sastāvdaļas no uzticamiem ražotājiem, kas būs viena no panākuma atslēgām, lai gardumi izdotos.

Kā norāda “Aloja Starkelsen” direktors Jānis Garančs, gatavojot mājās kopā ar bērniem, varam izvēlēties kvalitatīvas un profesionālas izejvielas, pievēršot uzmanību produktu sastāvam, lai tajos nebūtu kaitīgu sastāvdaļu.

Vēl viens būtisks ieguvums no gatavošanas mājās, neskaitot iespēju izvēlēties kvalitatīvākās un labākās sastāvdaļas, ir iespēja pašiem regulēt, piemēram, pievienotā cukura daudzumu.

Dažādu gardumu pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas atradīsi arī Latvijas ražotāja “Alojas” jaunumu plauktā. Tā, piemēram, dažādu ēdienu gatavošanā ērti izmantojams ir “Alojas” ražotais vaniļas pūdercukurs, kas ātri izšķīst un ir viegli pievienojams sausākas konsistences mīklām. “Tajā pašā laikā vaniļas pūdercukurs ērti izmantojams arī kā dekors, ar kuru pārbērt gatavos desertus, piedodot tiem patīkamo vaniļas aromātu,” stāsta “Aloja Starkelsen” direktors Jānis Garančs, kurš norāda, ka vaniļas pūdercukurs izmantojams ne tikai ceptām lietām to gatavošanas procesā, bet arī lai pastiprinātu garšu jau gataviem produktiem, piemēram, saldējumam, tāpat arī to var izmantot uzbēršanai uz siltām smalkmaizītēm, jo pēc izkušanas pūdercukurs izveidos gardu glazūru.

Vēl viens jaunums, kuru piedāvā “Aloja Starkelsen”, ir cepamais pulveris, kas izgatavots no Latvijā audzētajiem kartupeļiem, ar savām labajām īpašībām nodrošinot produktiem kraukšķīgumu un patīkamu vieglumu. “Cepamā pulvera priekšrocība ir, ka tā sastāvā ir ne tikai soda, bet arī minerālsāļi, tādējādi nodrošinot, ka cepamā pulvera efekts nostrādā cepšanas procesā nevis jau mīklas gatavošanas laikā, kā tas ir ar citiem tirgū esošajiem alternatīvajiem produktiem, kuru ražošanā izmantota soda un citronskābe, kā dēļ gatavošanas rezultātu ne vienmēr iespējams prognozēt,” ar “Alojas” cepamā pulvera priekšrocībām iepazīstina Jānis Garančs, sakot, ka Alojā ražotais cepamais pulveris uzsāk savu darbību termiskās apstrādes laikā, tā sniedzot drošu un prognozējamu rezultātu.

www.aloja-starkelsen.lv