Aglonas briežu dārzs

Aglonas briežu dārzs

27. Jun 2020, 12:08 Klintasmamma Klintasmamma

Garās svētku brīvdienas jāizmanto tā, lai bērniem prieks, tāpēc devāmies ceļā uz vietu, kur esam bijuši jau iepriekš, zinot, ka arī šoreiz meita noteikti būs sajūsmā. Kas tur bija? Dambrieži, stalbrieži, Dāvida brieži, ne pārāk daudz, bet 30 noteikti, kas ir pietiekoši, lai lieliski pavadītu laiku svaigā gaisā un lauku klusumā, kuru ik pa brīdim aizbiedē varžu kurkstēšana blakus esošajā dīķī.


Saimniece labprāt rāda un stāsta, daloties interesantā informācijā par briežu audzēšanu. Var apskatīties arī dažādu briežu nomestos ragus un rotas, ko saimnieki no tiem gatavo. Uz vietas apmeklētājiem ir pieejams arī roku dezinfekcijas līdzeklis. Zinām, ka šeit iespējams arī organizēt fotosesiju, kuras laikā drīkst tikt otrpus žoga-pie briežiem, kas labprāt nāk klāt un ļauj sevi cienāt ar gardumiem, taču to pagaidām neizmantojām, jo tā vien šķiet, ka izcilām bildēm vajag sagaidīt ziemu ar īstām sniega kupenām un kokiem, kas cītīgi noliekuši zarus zem sniegcepuru nastas.

Par cenām internets klusē, minot, ka jārunā ar īpašniekiem. Arī mūsu pašu pieredze atšķiras, jo tad, kad bijām pie briežiem ziemā, ieeja bija par ziedojumu, taču vizītē pirms Jāņiem pieaugušo biļete maksāja 3 EUR, bet bērniem līdz 7 gadu vecumam maksāt nevajadzēja. Jebkurā gadījumā cenu iepriekš noteikti var noskaidrot, saskaņojot vizīti. Maksāt uz vietas var ar skaidru naudu. Ēdienu atsevišķi iegādāties nevarējām, to saimniece pati spainīšos atnesa un iedeva atbraukušajiem bērniem, lai tie var briežus pabarot. Varot gan no mājām paķert kādu rupjmaizes gabaliņu vai dārzeni.

Ja nu kādā brīdī brieži apnīk, tad droši var izmantot šūpoles:)

Trūkumi: Jāatzīst, ka pirmajā ciemošanās reizē bijām vienīgie, tāpēc patika ļoti. Otrajā reizē bija daudz citu apmeklētāju, tāpēc brieži jau pa(pār)baroti un ar mazāku interesi par apmeklētājiem, kā arī saimniece manāmi nogurusi, svelmainā dienā visiem stāstot un rādot:) Bet arī tas netraucē patiesi jaukam piedzīvojumam:)

Adrese: “Lielās kļavas”, Sekļa Daukšti, Aglonas pag., Aglonas nov.
E-pasts: lejasstar@inbox.lv
Tel: 29642100 (Inese Reine - vizīte iepriekš jāsaskaņo)
Valodas: LV, RU, EN

Facebook lapa: https://www.facebook.com/aglonasbriezudarzs/