5 idejas garšīgām un veselīgām brokastīm

5 idejas garšīgām un veselīgām brokastīm

26. Dec 2012, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

.Lai būtu vieglāk ievērot obligāto veselīga uztura pamatprincipu – no rītiem vienmēr paēst brokastis – esam sagatavojušas tev garšīgas un ātri pagatavojamas brokastu idejas. Atliek vien izvēlēties, kuru kārojas izmēģināt tieši šorīt. 

Augļi un siers

Sabalansēts brokastu komplekts: nomizots ābols, divas vai trīs siera šķēles un ¼ krūzīte valriekstu. Proteīnu un enerģijas avots visai dienai garantēts!

Ideja saldummīlēm

No rīta apēstie saldumi dienas laikā pārstrādājas enerģijā, tādēļ tauku nogulsnes organismā neatstāj. Ja esi īsta saldummīle, visu dienas saldumu devu ieplāno brokastīs. Piemēram, sagatavo tostermaizes, kurām virsū zied šokolādes vai zemesriekstu sviestu. Apēdot ēdamkaroti rozīņu, organismu ilgu laiku nodrošināsi ar šķiedrvielām. Ilgi jutīsies paēdusi un enerģijas pilna.

Zemeņu vai banānu kokteilis

Ja tavā ledusskapī ir saldētas zemenes, izmanto tās, ja nav – ņem banānus. Pievieno visam pienu un sablendē, līdz augļi ir kļuvuši tumīgi. Sātīgs un proteīniem bagāts brokastu kokteilis. Tā kā banānos ir vielas, kas uzlabo smadzeņu darbību, ar šādām brokastīm palīdzēsi sev vieglāk atmosties un pieslēgties darbiem.

Rīta pica

Domā, nez cikos tev jāceļas, lai ko tādu pagatavotu? Bet nesatraucies, rīta pica ir pavisam viegli pagatavojama. Tev būs vajadzīgas baltmaizes šķēlītes, siers un tomāts. Savas maizītes dekorē ar zaļumiem. Lai tās vairāk līdzinātos picai, uzsildi cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsniņā. Tikai tik daudz, lai pakūst siers.

Pildītā lavaša maizīte

Ar to jutīsies paēdusi vismaz pusi dienas! Brokastīs uzcep olu (vai olu kulteni). To ietin lavaša maizē (veidojot atvērtu tūtīti), kuru piepildi ar bekonu, sieru, tomātiem, zaļajiem salātiem un dažādām garšvielām (pildījumu gan vari veidot pēc sirds patikas!). Šādas bagātības brokastis ļaus par nākamo ēdienreizi aizmirst vismaz uz pus dienu. Ideāli piemērotas visām tām, kuras pusdienas ēd vēlā pēcpusdienā.

Sieviešu Klubs

Kādas ir tavas iecienītākās brokastis?