4 padomi aktīvajām

4 padomi aktīvajām

22. Feb 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tu vari vingrot fitnesa klubā, mājās vai pat starplaikos starp darbiem. Galvenais, ievērot dažus veselībai vērtīgus ieteikumus. 

Ja aktīvi vingro, dzer ūdeni

Kaut vai pa mazam malciņam, bet padzeries arī sporta nodarbības laikā. Citādāk svars zudīs nevis uz tauka rezervju dedzināšanas rēķina, bet gan uz organisma šķidruma izsvīšanu. Otrais variants var radīt organismā atūdeņošanos, kā rezultātā būs mazāk enerģijas, zemāka imunitāte, bet ādai zudīs veselīgais mirdzums. Vispareizāk ūdeni dzert vēl pirms jūti slāpes. Un dzer maziem malciņiem. Tā sevi pasargāsi no ūdens šļankāšanās vēderā.

Reizi trīs stundās pavingro arī darbā

It sevišķi, ja visu dienu veic sēdošu darbu. Ja visu dienu nosēdēsi teju vienā pozā, muskuļi tiks saspringti un var ar laiku parādīties arī muguras sāpes. Lai no tā izvairītos, vismaz reizi trīs stundās piecelies, izstaigājies un veic dažus lokanības vingrojumus. Vairākas reizes uz priekšu un atpakaļ izvēzē rokas, izapļo gurnus, veic pietupienus un noliekšanos. Bet paralēli šiem vingrojumiem, obligāti ievēro vismaz divus pareizus sēdēšanas principus: pie datora, cik nu vien iespējams, sēdi ar taisnu muguru. Citādāk muguras muskuļi vēl vairāk atslābināsies un radīs sāpes. Un otrs – laiku pa laikam pacel kājas augstāk par savu sēdēšanas vietu (kaut vai tā būtu galda mala!). Tā palīdzēsi sev izvairīties no smaguma sajūtas kājās un nākotnē – no varikozo vēnu veidošanās.

Efekts tikai no pareizām vēderpresēm

Lai slaidinātu vidukli, noderēs visvienkāršākās vēdera presītes. Tās gan būs iedarbīgas tikai tad, ja veiksi regulāri un galvenais – pareizi! Uz grīdas noklāj kādu matraci vai visparastāko segu, kājas saliecot ceļos, apgulies un ķermeņa augšdaļu cel uz augšu. Bet tā, lai mugura pavisam nebūtu atrauta no zemes. Un vēl uzmani, lai cilājoties uz augšu, tev nebūtu saspringts kakls. Ķermeņa augšdaļa jāpaceļ, sasprindzinot vēdera muskuļus, nevis kakla. Pirmajai reizei pietiks ar 30 vēdera presītēm, bet ar laiku slodzi palielini, uztrenējoties līdz pat 60 reizēm, kas ar nelielu pauzīti atkārtotas trīs reizes.

Rītu sāc ar staipīšanos

Tas palīdzēs atmosties un labāk sagatavoties dienas darbiem. Izstaipies līdzīgi kā kaķis, tad paapļo rokas, kājas, galvu un vidukli. Veic arī dažus pietupienus un izklupienus. Tas uzlabos asinsriti un galvenais – palīdzēs ātri no galvas atvairīt domas par atgriešanos gultā un vēl 10 minūtīšu pagulēšanu.

Kādi ir tavi ikdienas sportošanas un muskuļu izkustināšanas knifiņi?