Plūmju šokolāde.

Plūmju šokolāde.

15. Oct 2012, 16:30 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

0,5 kg plūmes

2 mazi vai 1 liels banāns

2 lielas ēd.k. kakao (nesaldināts, īsts kakao)

ruma esence vai ēdamkarote rums

1/2 glāze Dancuker ievārījuma cukurs 2:1

1 ēd.k. pektikīns,  (var arī bez, būs mazliet šķidrāks ievārījums)

1/2 citrona sula

Pagatavošana:

Plūmēm izņem kauliņus un sagriež mazākos gabaliņos. Liek katlā, pievieno 1 ēdamkaroti ūdeni. Vairāk nevajag, jo plūmes sāks suloties. Vāra uz mazas uguns zem vāka aptuveni 10 minūtes līdz plūmes sāk šķīst.

Izvārītās plūmes sablenderē un tad izlaiž caur sietiņu, lai atbrīvotos no miziņām.

Plūmju biezeni lej katliņā, pievieno cukuru un vāra uz mazs uguns zem vāka.

Pa to laiku izspiež citrona sulu, pievieno sagrieztus banānus, sablenderē.

Pie banānu biezeņa pievieno ruma esenci vai rumu, kakao un pektīnu. Visu sablenderē līdz viendabīgai masai.

Šokolādīgo banānu masu lej klāt plūmju biezenim. Izmaisa un vāram 5 minūtes zem vāka.

Šī ir laba lieta, ja izmanto parasto cukuru un vēlas biezu, želejveidīgu ievārījumu.

Lej burkās.

Man sanāca divas burciņas. Viena - 0,5 l burciņa un otra - 280 ml.

Pāri palika divas ēdamkarotes, lai varētu nobaudīt šo brīnumgardo ievārījumu.