Ābolu ievārījums ar ingveru

Ābolu ievārījums ar ingveru

30. Sep 2012, 00:00 maijbite maijbite

Labdien!

 

Ābolu laiks jāizmanto, tādēļ man ļoti noderēja receptīte, kas bija atrodama žurnāla "Dienas Ēdieni" 2012. gada 26. septembra numurā. 

Sastāvdaļas:

2 kg ābolu;

īkšķa garuma gabaliņš svaiga ingvera;

600 g cukura 1:3 (es liku mazāk ~ 400 g, jo man bija saldi āboli);

3 citroni (sula un miziņa);

400 ml ūdens.

Pagatavošana:

1. Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež nelielos gabaliņos.

2. Citroniem norīvē mizu, tad izspiež sulu.

3. Katlā lej ūdeni, pievieno citronu sulu un sarīvēto miziņu. Uzvāra.

4. Ābolus ber citronūdenī un strauji uzvāra. Pēc tam samazina karstumu un uz mazas uguns vāra, līdz āboli sāk šķīst.

5. Tikmēr smalki sagriež ingveru.

6. Kad āboli mīksti, pievieno sakapāto ingveru un cukuru. Turpina uz mazas uguns vārīt aptuveni 15 minūtes. 

7. Karstu ievārījumu pilda tīrās burkās un aizvāko. Atdzisušu glabā ledusskapī.

Piebilde: man bija 2 veidu āboli - vieni cietāki, un skābāki, otri mīkstāki un saldāki, tādēļ cietākie līdz galam arī neizšķīda.

Atstājām arī nedaudz ēšanai uzreiz.

Piebilde: Receptē teikts, ka sanāk 2,5 l ievārījuma un gatavošana 1 stunda. Izdosies katram!

Lai labi garšo! :)

 

Maija

Gardo recepšu konkurss "Ābolu ņammas"

IESŪTI SAVU RECEPTI ŠEIT!