Kad meklēt psihoterapeita palīdzību?

Kad meklēt psihoterapeita palīdzību?

10. Sep 2012, 12:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Psihoterapijas seanss var palīdzēt tādos gadījumos kā krīzes situācijās, depresijas gadījumos vai psihosomatiskos traucējumos. Uzzini, kad meklēt psihoterapeita palīdzību?
  • Krīzes situācijas

Ja esi piedzīvojusi emocionālu traumu – kāds ir aizvainojis, atstūmis, pametis. Ja ir bijusi vardarbība. Ja ir nācies piedzīvot tuva cilvēka slimību, zaudējumu, nāvi.

Ja izjūti eksistenciālu krīzi un mēdz sev uzdot jautājumus: „Kāpēc dzīvoju?”, „Kāpēc esmu?”, „Kāda visam jēga?”.  Ja ir vientulības, bezjēdzības, nomāktības izjūta.

Ja pienācis vecumposms, kurā jūties slikti, piemēram, apritējuši trīsdesmit gadi, pienākusi četrdesmitgade vai pensijas vecums.

  • Depresija

Ja ir depresija, nomākts garastāvoklis, interešu trūkums, bezcerības un bezpalīdzības izjūta, ko pavada pastāvīgs nogurums, miega traucējumi, ēstgribas trūkums, svara izmaiņas un citi.

  • Psihosomatiski traucējumi

Ja ir fiziski simptomi, sūdzības, kuru izcelsmi ārsts nevar izskaidrot tikai ar ķermeniskiem cēloņiem un kas īsti nepadodas ārstēšanai, piemēram, dažādas sāpes vēderā, muguras sāpes, aizcietējumi, caureja, sāpes krūtīs, sirdsklauves, sirds darbības traucējumi, reibonis, elpošanas traucējumi, galvassāpes, rīšanas grūtības, redzes traucējumi, tendence zaudēt samaņu, muskuļu vājums, urinēšanas grūtības, dedzinoša sajūta dzimumorgānos, menstruālā cikla traucējumi, neauglība, seksuāli traucējumi un citi.

  • Un vēl...

Ja izjūti iekšēju diskomfortu, trauksmi. Ja ir konflikti attiecībās vai atkarīgas attiecības. Grūtības pieņemt sevi.

Sarežģītas situācijas bērna dzīvē, emocionālas un uzvedības problēmas. Bērnam adaptācijas grūtības bērnudārzā, skolā vai vienaudžu vidē.

Vēlme izprast sevi un atrast dzīvē līdzsvaru, uzlabot attiecības ar cilvēkiem un apkārtējo pasauli.

Psihoterapija – iespēja sev palīdzēt, kad emocionāli un fiziski sāp!

Ja esi gatavs risināt problēmas kopā ar ārstu psihoterapeitu, zini, ka Psihosomatikas klīnika piedāvā profesionālu un atbildīgu ārstu psihoterapeitu palīdzību. Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās Medicīnas un Psihoterapijas klīnikā strādā vadošie ārsti psihoterapeiti, tai skaitā Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēji, docenti un profesori.

Psihosomatiskas klīnika atrodas Kapseļu ielā 23, Rīga (Pārdaugava).

Tālrunis: 67625655

E-pasts: info@psihosomatika.lv

www.psihosomatika.lv

25. Sep 2012, 23:00

Piekrītu bebriishi! Tas ir ļoti dārgs pasākums. Es arī reiz apmeklēju psihoterapeitu un viens seanss maksāja ap 30ls. Un ar vienu nepietiek,arī ar trim ir par maz. Un kopā sarēķinot sanāk ļoti dārgi un ne katrs to var atļauties,diemžēl.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 25. Sep 2012, 23:00

tas ir tāpēc, ka neizprot atšķirību starp psihiatru, psihoterapeitu un psihologu

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 25. Sep 2012, 23:00

Jā, diemžēl jāpiekrīt, ka daudziem sabiedrībā valda priekšstats, ka psihoterapeits vajadzīgs tikai slimiem cilvēkiem.

Rūpēsimies par savu veselību savlaicīgi!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 25. Sep 2012, 23:00

Iesaku visiem, kas jūt, ka kaut kas nav kārtībā... labāk negaidīt līdz krīzei un brīdim,kad vairs netiek galā. Psihoterapeita konsultācija ir lielisks veids, kā rūpēties par savu pašsajūtu un emocionālo līdzsvaru!