Želejas olas

Želejas olas

14. Nov 2010, 22:45 mamma27 mamma27

Tā kā straujiem soļiem tuvojas Lieldienas, vēlējos padalīties ar jums kādas olas gatavojām pagājušajā gadā.

 

Darba gaita:

Izurbināt olai resnajā galā caurumiņu un izpūst saturu. Čaumalu labi izmazgāt tekošā ūdenī.

Glāzi krāsainas sulas uzliet 10-12g želantīna un ļaut uzbriest 20 minūtes.

Pēc tam pievienot dažas ēdamkarotes cukura un sildot maisīt kamēr želantīns izkūst.

Tad saliet masu sagatavotajās čaumalās un atdzesēt,tad 1-2 stundas likt ledusskapī.( Viegli to darīt ar šļirci bez adatas:) )

Pēc tam notīrīt čaumalu un pēc iedvesmas izdaiļo ar putukrējumu vai ko citu.

Mans vīrs gan šīs olas iesmērēja vecākiem un "sakāvās" ar tām. ticiet man ,tam kam tā ola bija rokās, nebija patīkama sajūta:)) Bet toties jautri bija visiem.

{smallpic:1}

Mēs izmantojām tarhuna dzērienu,lai dabūtu šāduu skaistu zaļu krāsu.

:)

Ilze Ābelīte-Goluba

Piedalies arī Tu Iļģuciema maiznīcas konditorejas konkursā „Cepam tortes, smalkmaizītes un citus gardumus Lieldienu galdam!” Uzzini vairāk ŠEIT!

6
18. Feb 2010, 21:51

Kolosala ideja!!!

18. Feb 2010, 11:22

ļoti laba ideja! 😀