Žāvētu plūmju, auzu pārslu kūka

Žāvētu plūmju, auzu pārslu kūka

22. Mar 2012, 14:30 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

125g žāvētas plūmes

8 dateles bez kauliņiem

1 sauja rozīnes

ap 4 ēd.k veseli zemesrieksti

1 glāze auzu pārslas (250ml)

1/3 paciņa Kāruma svaigā siera

100ml skābais krējums

2 mazas olas

1 ēd.k ruma vai konjaka,vai viskija,vai citrona sula

 

 

Pagatavošana:

Sagriežam plūmes un dateles mazākos gabaliņos.

Rozīnes,dateles,plūmes liekam traukā aplejam ar konjaku,ļaujam pastāvēt ap 30 minūtēm.

Pēc tam žāvētiem augļiem pievienojam skābo krējumu un svaigo sieru,visu sablenderējam.

Apgrauzdējam zemesriekstus,sablenderējam.

 

 

Auzu pārslas sablenderējam miltos un pievienojam sablenderētos riekstus.

Olas viegli saputojam,pievienojam žāvētos augļus,kas sajaukti ar krējumu un svaigi sieru.

Šidrajā massā iemaisam auzu pārslas ar riekstiem.Kārtīgi izmaisam un lejam ietaukotā cepamtraukā.

Cepam ap 180 grādiem ap 30 minūtēm.

 

Mazliet atdzesējam un izņemam no formas.

Ja vēlamies pārkaisam ar pūdercukuru.

 

Aplejam ar izkausētu šokolādi,tas vairāk skatam.

 

Sagriežam un pasniedzam.

 

Pēc garšas nemaz nevar pateikt,ka kūkas sastāvā nav milti.

 

Ļoti gardi sanāŽca!