Vai var ticēt horoskopiem presē?

Vai var ticēt horoskopiem presē?

28. Sep 2010, 17:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pret horoskopiem, kas ir publicēti presē, izturos ļoti skeptiski tā iemesla dēļ, ka presē tiek publicēti vispārīgi horoskopu zīmju horoskopi bez nekādas īpašas attieksmes pret konkrēto cilvēku.

 

Es domāju, ka jūs saprotat, ka visi Auni vai Zivis nevar būt vienādi! Tieši tāpēc jāizdala „bulvāra astroloģija” un „individuālā astrologa konsultācija”. Tās ir divas dažādas lietas.

 

Kas der visiem, neder katram individuāli. Pretējā gadījumā arī medicīnā, piemēram, pret galvassāpēm būtu universālas zāles. Tomēr kā mums zināms katrs ģimenes ārsts izvēlas konkrētu terapiju un zāles. Tāpat ir arī astroloģijā – kopīgs horoskops visām horoskopu zīmēm diemžēl ir mazefektīvs un tas darbojas tikai atsevišķos gadījumos.

 

Tāpēc īsta astroloģija ir matemātiska individuāla horoskopa sastādīšana ne tikai pēc dzimšanas datiem, bet arī pēc dzimšanas vietas ģeogrāfiskajām koordinātām (garums un platums) un laika, cikos cilvēks nācis pasaulē. 

 

1

Rezultātā astrologs sagatavo noteiktu zīmējumu vai shēmu, kas parāda zvaigžņu stāvokli dzimšanas laikā pēc atrašanās konkrētā ģeogrāfiskā vietā.

 

2

Ne visi zina, ka horoskops patiesībā ir tā pati shēma, kas norāda visu planētu atrašanās stāvokli dzimšanas brīdī, nevis ir kādas zodiaka zīmes apraksts. Tātad bulvāru preses un astrologa sastādīts horoskops atšķirsies, jo pirmais ir domāts cilvēku masām, nevis konkrētiem cilvēkiem.

 

Pieļauju, ka ne visi zina, ka nav tīras vienas horoskopu zīmes pārstāvju- nav tīru Aunu, Vēršu vai Skorpionu. Tas ir tāpēc, ka, sastādot individuālo horoskopu, par paņemtu tiek ņemts 10 saules sistēmas planētu atrašanās stāvoklis dzimšanas brīdī.

 

Katra no tām atrodas kādās zodiaka zīmē. Tātad ir izriet, ka mēs ikviens esam kā dažādu zīmju un stihiju sajaukums. Tieši tāpēc var būt pilnīgi dažādi Auni vai pavisam atšķirīgas Jaunavas.

 

Protams, kāds vienmēr atradīsies, kurš pilnā balsī teiks, ka, ja Jaunava neatbilst Jaunavas aprakstam, tas nozīmē, ka astroloģija ir pilnīgas blēņas. Diemžēl tā domā cilvēki, kuri absolūti neorientējas astroloģijā un neko par to nezina.

 

Kā saka, jo mazāk cilvēks zina, jo vairāk viņam šķiet. Tas ir līdzvērtīgs apgalvojumam, ka ja kuģis vai prāmis satur daudz smago metālu, tas peldēs ātri un dziļi. Tomēr mēs saprotam, ka tā nav.

 

Tāpat ir arī astroloģijā: planētas un elementi veido individuālo horoskopu, veidojot cilvēka raksturu, domāšanu, uzvedību, likteni.

 

Viena mana kliente ļoti skeptiski attiecās pret astroloģiju: „Astroloģija ir muļķības. Ko tik tā astroloģija neizdomā”- viņa man teica. „Piemēram, es esmu Ūdensvīrs. Par mani horoskopos ir tik daudz muļķību rakstīts! Neticu es tiem! Visi horoskopi un zodiaka zīmes ir blēņas!, teica mūsu sarunas laikā. Pēc šādas piezīmes es ieteicu viņai būt objektīvākai un nespriest par astroloģiju, balstoties par lasīto bulvāra presē.

 

Pirms izdarīt secinājums, būtu lietderīgi ielūkoties praktizējoša astrologa mājas lapu un apskatīt zodiaka zīmju salīdzinājumu tur. Pazīmes sakrita un paziņa bija aizskarta līdz sirds dziļumiem!

 

„Padomā tikai!” viņa teica: „Ūdensvīra mērķis ir būt starpniekam starp mūsdienām un nākotni, būt svarīgai daļai kolektīvā – kolektīva dvēselei, nevis centram. Ūdensvīrs ir pilnīgs brīvības iemiesojums.” – „To es nekad nebiju lasījusi, bet tas ir tieši par mani un tas, ko es jūtu!”

 

Kopš tā laika viedoklis par tabloīdu astroloģiju ir saglabājies nemainīgs, bet viedoklis par īsto astroloģiju radikāli mainījies!

 

Tagad šī dāma labi saprot, ka horoskopi presē nav astroloģija, bet aptuvena astroloģiskā prognoze par zodiaka zīmi, kas nekad nevarēs aizstāt astroloģiju ar lielo „A”. Un nepalīdzēju tik daudz es, kā Konstantīna Daragana raksts „Tavas zodiaka zīmes ēna”.

 

Tāpēc man šķiet, ka nav vērts spriest par astroloģiju pēc tā, ko raksta žurnālisti, bet pareizāk būtu izdarīt secinājumus par astroloģiju, iedziļinoties šajā jautājumā.

 

Būšu priecīga saņemt atsauksmes un jautājumus!

 

astroloģe Anželika Žuravska

www.astrodata.lv

06. Jan 2010, 19:35

Es ticu horoskopiem, jo lielākā daļa , ko uzraksta man tiešām dienas gaitā piepildās...un vēl pie tam tik precīzi, ka es nesaprotu kā viņi to zin...😀😀😀