Gatavojam tomātu ievārījumu. Ilze Lipska iesaka nezinātājiem neteikt, no kā ir ievārījums, lai redzētu reakciju un novērtējumu. Daudzi atzīstot to par labu esam.
Vajag:
- zaļus nenogatavojušos tomātus
- cukuru
Pagatavošana:
{pic:1}
Parasti šāds ievārījums top sezonas beigās, kad novācot zaļus tomātus, saprotam, ka daudzi var aiziet bojā, tāpēc jāsavāra ievārījumā, bet šogad, ņemot vērā laikapstākļus, uz lauka izstādītie tomātiņi nemaz nepaspēs nogatavoties, tāpēc, lai neaizietu bojā, novācām tos.
{pic:2}
Tomātiem izņemam sēklas un sagriežam mazākos gabaliņos.
{pic:3}
Beram katlā.
{pic:4}
Pārberam cukuru, attiecībā 1:1.
{pic:5}
Un atstājam uz nakti, lai stāv. otrā rītā liekam vārīties.
{pic:6}
{pic:7}
Vāram līdz ievārījums sabiezē. pildām burciņās un atstājam, lai atdziest, tad liekam vāku virsū un nesam uz pagrabu.
Ilzīt!
Viņam ir tāds konkursiņš"Neparāstās receptes",tur var sūtīt gan ar intertesantiem nosaukumiem gan tiešām neparastas receptes,kā šī😀 Pamēģini var būt paveicas laimēt kādu balviņu😀Lai tev izdodas!
Mmmm, pirmo reizi redzu shito brīnumu, izskatās pēc dzelteno plūmīšu ievārījuma...😀
Un Tannim droshi vari ieteikt, jo shis tak tieshaam eksperiments!!!!")")")
kaut kas tiešām jauns un neredzēts😀
Es kautkur jau što biju dzirdējusi,bet nav garšots.
Man arī interesē kā garšo?Nekad neesmu kaut ko tādu redzējusi😀Ilze sūti E.Tannim savas receptes😀
Ilzīt!
Viņam ir tāds konkursiņš"Neparāstās receptes",tur var sūtīt gan ar intertesantiem nosaukumiem gan tiešām neparastas receptes,kā šī😀 Pamēģini var būt paveicas laimēt kādu balviņu😀Lai tev izdodas!
Mmmm, pirmo reizi redzu shito brīnumu, izskatās pēc dzelteno plūmīšu ievārījuma...😀
Un Tannim droshi vari ieteikt, jo shis tak tieshaam eksperiments!!!!")")")
kaut kas tiešām jauns un neredzēts😀
Es kautkur jau što biju dzirdējusi,bet nav garšots.
Man arī interesē kā garšo?Nekad neesmu kaut ko tādu redzējusi😀Ilze sūti E.Tannim savas receptes😀