Tamborējam romantisku somiņu

Tamborējam romantisku somiņu

23. Mar 2010, 14:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rokdarbu konkursa uzvarētāji tiks paziņoti šīs dienas pēcpusdienā, bet pašreiz kopā ar māmiņu Ilzi Bērziņu tamborējam romantisku somiņu mazai dāmītei.

 

Ilze: 

Meitenēm ļoti patīk somiņas, tur var salikt daudz visu ko noderīgu, tad nu es nolēmu uztamborēt vecākajai meitiņai romantisku somiņu.

 

{pic:1}

Uztamborējam pīnīti no 30 cilpiņām.

Uztamborējam 5 cilpiņas, stabiņš ar vienu apmetumu un 2 gaisa cilpiņas, apakšējā pīnītē, trešajā cilpiņā taisām stabiņu ar vienu apmetumu pēc pirmās shēmas.

{pic:2}

Tā tamborējam līdz pīnītes galam.

{pic:3}

Apgriežam tamborējumu, uztamborējam 3 cilpiņas un 3 stabiņus ar vienu apmetumu katram stabiņam, 2 cilpiņas un atkal 4 stabiņus ar apmetumu katram stabiņam, tā līdz rindiņas beigām. Apgriežam tamborējumu, uztamborējam 5 gaisa cilpiņas un iepriekšējās rindiņas ceturtajā stabiņā tamborējam 1stabiņu ar vienu apmetumu un 2 gaisa cilpiņas, tā tamborējam līdz rindiņas beigām, apgriežam tamborējumu un atkal pēc shēmas tamborējam 3 gaisa cilpiņas un 3 stabiņus ar vienu apmetumu katram stabiņam, 2 gaisa cilpiņas, 4stabiņi ar vienu apmetumu katram stabiņam, tamborējam līdz rindiņas galam.

{pic:4}

Apgriežam tamborējumu un tamborējam 6 gaisa cilpiņas un iepriekšējā rindiņā tamborējām divas gaisa cilpiņas, tur arī ietamborējam īso stabiņu, 7 gaisa cilpiņas un īsais stabiņš tiek tamborēts iepriekšējās rindiņas nākamajās 2 cilpiņās un tā tamborējam valnīšus līdz rindiņas beigām, kur pēdējā cilpiņā tamborējam stabiņu ar vienu apmetumu.

Apgriežam tamborējumu, iepriekš uztamborētajās 7 gaisa cilpiņās ietamborējam 9 stabiņus katram stabiņam ar savu apmetumu. Nākamajā valnītī uztamborējam īso stabiņu, nākamajā valnītī ietamborējam 9 stabiņus, katram pa vienam apmetumam, un tā līdz rindiņas beigām.

Atkal apgriežam tamborējumu un tamborējam 7 stabiņus ar vienu apmetumu katram, starp stabiņiem tamborē pa vienai gaisa cilpiņai, atkal līdz rindiņas beigām

Uztamborējam 3 gaisa cilpiņas un katrā iepriekšējās rindiņas gaisa cilpiņā ietamborējam īso stabiņu un atkal 3 gaisa cilpiņas un tā līdz rindas beigām.

{pic:5}

Tikko uztamborētos valnīšus nolokam uz leju.

{pic:6}

Atkal tamborējam 5 gaisa cilpiņas un trešajā cilpiņā iepriekšējā rindiņā, tamborējam 1 stabiņu ar vienu apmetumu un atkal 2 gaisa cilpiņas, 1stabiņš ar vienu apmetumu, kā rādīts pirmajā shēmā.

{pic:7}

 

Un atkal valnīšus uztamborējam un nolokam.

{pic:8}

Un tā tamborējam, kamēr 3 rindiņas ar valnīšiem.

{pic:9}

Tādu pašu uztamborējam zilā krāsā.

{smallpic:10}

Uztamborēsim pamatnīti.

Tamborējam pīnīti no 15 gaisa cilpiņām, ar īsajiem stabiņiem tamborējam tik pat garu kā abu iepriekšējo tamborējumu apakšas.

{pic:11}

Satamborējam somas daļas kopā.

Pamatnīti pietamborējam pie rozā sāniņa apakšas.

{pic:12}

Vajadzīgi trijstūrīši.

Uztamborējam pīnīti no 15 gaisa cilpiņām un tamborējam 15 īsos stabiņus.

{pic:13}

Apgriežam tamborējumu, uztamborējam 12 īsos stabiņus un divus stabiņus satamborējam kopā beigas lai katrā nākamajā rindiņā samazinātos par divām cilpiņām.

{pic:14}

Pamatnes sānos piešujam trijstūrīti.

{pic:15}

Turpinām piešūt otrajā sānā zilo sāniņu un pēcāk zilo trijstūrīti.

{pic:16}

Pietamborējam abiem somas sāniņiem trijstūrīšus.

{smallpic:17}

Un sašujam somiņas sānus kopā.

{pic:18}

Tā kā man mājās nebija oderīte, bet bija bērna drēbīte, kura mums nenoderēja valkāšanā, tad noderēs savādāk, nogriezu vienu kāju un man sanāca lieliska oderīte somiņai, kuru piešuvu somiņas iekšpusē.

{pic:19}

Paņemam garāku dzijas gabaliņu, pārlokam uz pusēm un katrā galā rullējam, savienojam abus galus kopā un striķītis sarullējas. Piesienam pie somiņas sāniem.

Soma gatava.

31. Aug 2009, 15:32

tamborēšana nav man...man nesanāk😀
ilzuksss-Tev nesanāk konservēt,bet redz ka ir talants uz adīšanu un tamborēšanu..malacīte😀😀😀superīga somiņa😀

rita123 rita123 31. Aug 2009, 12:40

Atkal kaut kas brīnišķīgs!😀Malacis Ilžuk!

31. Aug 2009, 15:32

tamborēšana nav man...man nesanāk😀
ilzuksss-Tev nesanāk konservēt,bet redz ka ir talants uz adīšanu un tamborēšanu..malacīte😀😀😀superīga somiņa😀

31. Aug 2009, 14:11

Burvīgi, tik meitenīgi un romantiski 😀
Tev nu gan abas meitiņas droši vien nopucētas kā leelītes! Es jau arī gaidu, kad paaugsies un sāks pucēties😀
Interesantu to apakšiņu esi izdomājusi, tāda neredzēta.

31. Aug 2009, 13:51

Malacis!

rita123 rita123 31. Aug 2009, 12:40

Atkal kaut kas brīnišķīgs!😀Malacis Ilžuk!