Sestdien sēņojot secinājām, ka nu jau ir sākušas augt arī īstās rudens sēnes, kas ir vispiemērotākās marinēšanai un sālīšanai. Man gan būtu gribējies salasīt vairāk beciņu, jo tās marinētas ir īpaši garšīgas, bet nu es ļoti ceru, ka citā reizē paveiksies vairāk. Mūsu ģimenē marinētas sēnes ir īpašs gardums un parasti tiek izēstas vēl ziemu nesagaidot. Ceru, ka garšos arī Jums.
Sēņu marinēšanai vajadzēs:
- Sēnes,
- Dilles,
- Krustnagliņas,
- Piparus, smaržīgos piparus
- Un protams kā jau marinādei ierasts sāls, cukurs un estiķis vai esence.
Es parasti izmantoju esenci, jo etiķi lai visu samarinētu vajadzētu daudz. Vienīgi atceraties ka esence noteikti jāglabā bērniem nepieejamā vietā.
Pagatavošana:
{pic:2}
Sēnes nomazgā, notīra.
{pic:3}
Liekam vārīties. Sēnes vāra 20-30 minūtes, ja būtu tikai beciņas tad varētu mazāk, bet rudens sēnes noteikti jāpavāra ilgāk.
{pic:4}
Kad sēnes novārījušās, nokāšam un liekam aukstā ūdenī.
{pic:5}
Ja negatavo marinādi uzreiz, tad ūdeni vajag pēc kādām piecām stundām nomainīt. Saka, ka rudens sēnēm pat ir vēlams pastāvēt ilgāk tādā aukstā ūdenī.
{pic:6}
Un tad gatavojam marinādi. Uz litru ūdens liku vienu ēdamkaroti sāls un vienu ēdamkaroti cukura, dilles klāt jau vārot marinādi, kā pēdējo pievienoju vienu ēdamkaroti etiķa esences. Katrs protams var izvēlēties vai vēlas asāku vai ne tik asu un likt pēc garšas, tikai ja garšo karstu, tad jāatcerās, ka pēc atdzišanas marināde parasti ir stiprāka, nu vismaz man tā šķiet.
{pic:7}
Lielak sēnes burciņā, arī pārējās garšvielas.
{pic:8}
Uzlejam marinādi.
{pic:9}
Cieši uzskrūvējam vāciņu un apgriežam burku ar vāciņu uz leju.
{pic:10}
Nu un viss gatavs, gaidam, kad marināde ievilksies, lai varētu panašķoties ar marinētām sēnītēm.
Piedalies arī Tu konservēšanas recepšu konkursā un laimē noderīgas grāmatas no "Zvaigzne ABC"
Vairāk par recepšu grāmatām lasi ŠEIT!
mmm sēnītes😀man jau ļoti garšo,paldies par recepti😀
Neņemiet viņus galvā !!!Es tieši taisījos meklēt kādu sēņu marinēšanas recepti.Paldies Tev! 😀😀😀
Kāpēc slēpjoties aiz Viesa tiek rakstīti negatīvi komentāri?
Šeit ir māmiņu portāls un māmiņu receptes, ko katra pati savās mājās pagatavo. Un ja tā labi padomā, tautā ieiet tās receptes, kas nodotas no mutes mutē, nevis izlasītas glaunos žurnālos ar profesionāliem pavāriem.
Jā, man patīk profesionālas receptes, ļoti patīk gastronomijas žurnāli, bet kad es pati gatavoju, tās vienmēr ir manas pašas receptes, jo katra saimniece ēdiena gatavošanā ieliek kaut ko no sevis.
mmm sēnītes😀man jau ļoti garšo,paldies par recepti😀
Neņemiet viņus galvā !!!Es tieši taisījos meklēt kādu sēņu marinēšanas recepti.Paldies Tev! 😀😀😀
Kāpēc slēpjoties aiz Viesa tiek rakstīti negatīvi komentāri?
Šeit ir māmiņu portāls un māmiņu receptes, ko katra pati savās mājās pagatavo. Un ja tā labi padomā, tautā ieiet tās receptes, kas nodotas no mutes mutē, nevis izlasītas glaunos žurnālos ar profesionāliem pavāriem.
Jā, man patīk profesionālas receptes, ļoti patīk gastronomijas žurnāli, bet kad es pati gatavoju, tās vienmēr ir manas pašas receptes, jo katra saimniece ēdiena gatavošanā ieliek kaut ko no sevis.
Es arī nesaprotu, kapēc jānomelno citu darbs! Vienkārši sajūta, ka tie riebīgo komentāru rakstītāji uz citu neko nav spējīgi!
Viesis26.08.2009 09:08:08intrenets pilns ar labām profesionālām receptēm, kuras sarakstījuši zinoši cilvēki, bet šeit nu neviena sakarīga nav.
tikai vāi tādas receptes ir tās labākās????