Sausās acs sindroms? Tev palidzēs Hyal Drop multi acu pilieni!

Sausās acs sindroms? Tev palidzēs Hyal Drop multi acu pilieni!

16. Jan 2012, 10:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja arī Tu lielāko dienas daļu pavadi pie datora, pavadi laiku kondicionētās telpās vai nēsā kontaktlēcas, iepazīsti Hyal Drop multi acu pilienus.

 

 

Kādos gadījumos jālieto šie acu pilieni?

 

Ja tev ir sausas acis, dzedzināšanas vai pastiprināta noguruma sajūta, mitrinošie acu pilieni varētu palīdzēt tikt galā ar šiem nepatīkamajiem simptomiem. Mūsdienās viena no izplatītākajām slimībām ir sausās acs sindroms. Neārstēta, tā var atstāt nopietnas sekas uz acu veselību. Ir pierādīts, ka sievietes no sausas acs sindroma cieš vairāk nekā vīrieši.

 

Sausās acs sindromu un  acu nogurumu bieži izraisa darbs pie datora, ilgstoša televizora skatīšanās, sauss vai kondicionēts gaiss telpās, apkures sistēmas īpatnības, cigarešu dūmi vai pat caurvējš. Tāpat acs mitrināšanas traucējumus var veicināt dažu medikamentu lietošana, nopietnas slimības vai citos acu pilienos esošie konservanti.

 

Hyal Drop multi ir īpašs ar to, ka nesatur konservantus, bet tā sastāvā ir hialuronskābe, kas pastiprināti mitrina acis, spēj piesaistīt ūdeni, aizsargā asaru aizsargkārtiņu. Hialuronskābe ir vērtīgs līdzeklis, kas palīdz atjaunot acu virsmu un tai raksturīgas vērtīgas antioksidanta īpašības.


Lai būtu vieglāk būtu saprast vai tev ir vai nav sausās acs sindroms, pārliecinies, vai tev nav šādi simptomi:

 

  • Ir sajūta, ka acī būtu kaut kas iebiris (it kā acī būtu nokļuvusi skropsta vai smilšu graudiņš);
  • Jūti spiedienu uz acīm , kas pakāpeniski pāriet  galvassāpēs;
  • Ir dedzinoša sajūta acīs;
  • Paaugstināta jutība pret gaismu;
  • Acu asarošana;
  • Pastiprināta sausuma sajūta acīs;
  • Redzes  miglošanās;
  • Acu apsārtums;
  • Acu pūžņošana.

 

Kas palīdzēs pie  sausās acs sindroma?

 

Izmantojiet mākslīgās asaras. Tās sastāv galvenokārt no ūdens un biezinošas substances, kas pie acs virsmas piesaista ūdeni, šādi uzlabojot dabīgo acs asarošanas funkciju. Nereti ražotāji mākslīgo asaru sastāvam pievienojuši arī citas vielas, lai līdzsvarotu sāļu un skābuma (pH) līmeni, tā pietuvinot preparātu sastāvu maksimāli tuvu dabīgam  asaru sastāvam.

 

Mākslīgajām asarām nav nevēlamu blakusparādību. Vienīgais izņēmums – alerģiskas izpausmes uz kādu no konservantiem.

 

Tā kā sausās acs ārstēšanā svarīgi ir regulāri un bieži mitrināt acis, tad ieteicams preparātu lietot ik pēc dažām stundām.

 

Un, protams, nepieciešamības gadījumā konsultējies ar savu acu ārstu.

 

Kā profilaktiski rūpēties par savu acu veselību?

 

Pirmkārt, rūpējies par sevi un savu veselību. Regulāri dodies uz vingrošanas zāli vai arī sāc sportot svaigā gaisā, dienā izdzer vismaz divus litrus šķidruma, ēd vitamīniem bagātu uzturu un izgulies.

 

Otrkārt, neļauj savām acīm bez vajadzības izžūt. Ventilatoru automašīnā, lidmašīnā vai telpās noregulē tā, lai gaisa plūsmas virziens nebūtu vērsts pret seju. Slēpojot vai veicot citas fiziskas aktivitātes svaigā gaisā, lieto aizsargbrilles. Nesmēķē un centies izvairīties no cigarešu dūmiem. Mēģini izvairīties no telpām, kurās ir kondicionēts gaiss. Lieto gaisa mitrinātājus. Bet, ja esi no sievietēm, kuras ikdienā nēsā kontaktlēcas, raugi, lai tās vienmēr ir pietiekami mitras.

 

Treškārt, veic piesardzības pasākumus, ja strādā ar datoru. Strādā dienas gaismā, bet ne tiešā saules apgaismojumā. Lieto pietiekami spilgtu, bet ne žilbinošu mākslīgo apgaismojumu. Izvairies no gaismas, kas atspīd no monitora ekrāna. Atceries, sejai ir jābūt apmēram 50 – 70 centimetru attālumā no datora ekrāna. Pievērs uzmanību tam, cik bieži mirkšķini acis un ļauj sev laiku pa laikam atpūsties no datora ekrāna.

 

 

Hyal Drop multi garantē trīs mēnešu sterilitāti un produkta kvalitāti pēc tā pirmreizējas atvēršanas.

 

 

Raksta tapšanā izmantoti materiāli no www.hyal.lv

 

Kā tu rūpējies par savu acu veselību?