Kārdinošs nosaukums? Pagatavo arī Tu saulainos rīsus pēc māmiņas Evijas Vistjagas receptes!
Vajadzēs:
{pic:1}
- 300 g ķirbju
- 2 lielus burkānus
- 1 lielu sīpolu
- 125 g rīsu (1 paciņa)
- eļļu cepšanai
- sāli
- piparus
Pagatavošana:
{pic:2}
1. Sarīvē burkānus! (Vienlaikus uzliec vārīties rīsus!)
{pic:3}
2. Sarīvē ķirbi!
{pic:4}
3. Sagriez sīpolus mazos gabaliņos!
{pic:5}
4. Cep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi!
{pic:6}
5. Pievieno burkānus, pieber sāli un sautē zem vāka, līdz tie kļūst mīksti, un sīpoli iekrāsojas dzelteni!
{pic:7}
6. Pievieno ķirbi un pasautē 3 minūtes!
{pic:8}
7. Pievieno vārītos rīsus un visu apmaisi, līdz rīsi nokrāsojas dzelteni, pieber piparus un sāli, ja nepieciešams!
{pic:9}
8. Lai Tevi kādā pelēkā rudens dienā iepriecina šie saulainie rīsi! Starp citu, ēdiens iznāk saldens, un mūsmājā tādēļ patīk arī mazajai kārumniecei!
Evija Vistjaga
Pagatavoji rīsus? Dalies savās atsauksmēs ŠEIT!