Sambucus Kids- vai brīnumlīdzeklis???

Sambucus Kids- vai brīnumlīdzeklis???

21. Aug 2012, 22:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sambucus Kids mūsu mājās nonāca nejauši – uzzinājuši, ka mans puika atkal saķēris iesnas un nelielu klepu, kolēģi man to iespieda rokās ar tekstu „Ņem, pamēģini!”.

 

Sākotnēji uz to visu skatījos gana skeptiski un vairāk nekā nedēļu glītā kastīte nostāvēja uz mana darba galda, jo es esmu no mammām, kas netic visādiem „brīnumlīdzekļiem”, bet kad Māmiņu Kluba portālā sāka parādīties pirmās citu mammu atsauksmes, nolēmu izmēģināt arī es – tā teikt, par skādi jau nenāks.

 

Iesnas un neliels krekšķis mūsu mājās šoruden jau bija ierasta lieta, jo bērns uzsācis bērnudārza gaitas un visiem zināms, ka pirmajā gadā slimošana ar bērnudārzu iet roku rokā. Mums gan par laimi nekas vairāk par sīku klepu un iesnām, kā arī reiz atnestu konjunktīvu, ko dažu dienu laikā izārstējām, vēl nav bijis, taču imunitāti stiprināt tāpat nekad nevar būt par ļaunu.

 

Tā nu kādu vakaru nolēmu iedot bērnam nogaršot „brīnumlīdzekli” Sambucus Kids. Patiesībā gan darīju to vairāk tādēļ, ka līdztekus bērna puņķiem un krekšķim, pati biju saķērusi pamatīgas iesnas un klepu no kura teju 2 nedēļas netiku vaļā, tādēļ nolēmu – lai bērns nenoķertu vēl no manis ko klāt, viņa organisms ir jāstiprina.

 

Ielēju pēc krāsas un smaržas patīkamo dzērienu klāt pievienotajā mērglāzītē (pati nogaršojusi šo sīrupu vēl neesmu, tādēļ kā tas garšo nezinu) un devu jaunskungam mēģināt- no sākuma tā lēnītēm, lēnītēm pielika pie lūpām, pēc tam jau gardu muti izdzēra visu un teica „mmmm, gašī” (tulkoju- „mmm, garšīgs”).

 

Turpmākās dienas atkārtojās tas pats – bērns šo imunitāti stiprinošo sīrupu baudīja gardu muti. Uzreiz gan atzīstu, ka esmu no aizmāršīgajām mammām un ne katru dienu atcerējos (un joprojām neatceros) to savam bērnam piedāvāt, taču arī aptuveni katru otro dienu dotais sīrups ir iedarbojies- iesnas pazuda ļoti ātri, klepus krietni samazinājās un tagad esam veseli (tfu, tfu, tfu, spļauju pār kreiso plecu).

 

Tas gan nenozīmē, ka es tagad ticu visādiem „brīnumlīdzekļiem” – domāju, ka lielu nozīmi tam, ka izdevās ātri atveseļoties, jāpiešķir arī dzērveņu un ābolu graušanai, veselīgam uzturam un galu galā pat tik racionālam izskaidrojumam kā laiks – neviena slimība neilgst mūžīgi un mēs noteikti būtu atveseļojušies arī bez Sambucus Kids. Bet – vai nav ļauts reizēm (nu tikai reizītēm) ticēt nelieliem brīnumiem?

 

Elīna Auna

TV raidījuma „Māmiņu Klubs” redaktore

Nepilnus 2 gadus vecā Mārtiņa mamma