Rīgas Dzirnavnieks” kopā ar „Māmiņu klubu” izsludina konkursu par interesantākajām graudaugu pārslu ēdienu receptēm

Rīgas Dzirnavnieks” kopā ar „Māmiņu klubu” izsludina konkursu par interesantākajām graudaugu pārslu ēdienu receptēm

09. Jan 2012, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā „Rīgas Dzirnavnieks” kopā ar „Māmiņu klubu” aicina piedalīties tematiskā konkursā par interesantākajām graudaugu pārslu ēdienu receptēm.


Konkursa mērķis ir lauzt stereotipu par biezputrām kā vienīgo graudaugu pārslu ēdienu un mudināt dalīties radošos padomos un receptēs. Proti, līdzās tradicionālai un klasiskai vērtībai kā putra uzdrošināties pagatavot pat latviskus suši un citus netradicionālus un interesantus ēdienus no graudaugiem.

 

„Rīgas Dzirnavnieks” un „Māmiņu klubs” konkursa laikā visi interesenti aicināti iesūtīt receptes, kurās izmantots kāds no deviņiem „Herkuless” graudaugu pārslu veidiem. Visas iesūtītās receptes tiks publicētas „Māmiņu klubs” portālā www.maminuklubs.lv. Uzvarētāju katrā graudaugu pārslu recepšu kategorijā noteikts kompetenta žūrija.

 

Biezputras ir populārākais, bet ne vienīgais graudaugu ēdiens

 

„Herkuless” ir leģendārs produkts - liela daļa mūsu valsts iedzīvotāju ir „izauguši kopā ar „Herkuless” biezputrām”. Rezultātā daļai ir izveidojies paradums iekļaut šo veselīgo un pilnvērtīgo ēdienu ikdienas ēdienkartē. Turpretī citiem atmiņas par biezputras ēšanu bērnībā nebūt neraisa pozitīvas atmiņas, jo galvenokārt tā tika pagatavota vienveidīgi.

 

Konkursa mērķis ir apkopot graudaugu ēdienu receptes un parādīt, ka patiesībā no „Herkuless” graudaugu pārslām iespējams pagatavo dažnedažādus veselīgus un reizē garšīgus ēdienus – ne tikai putras.

 

Sandis Jansons „Rīgas Dzirnavnieks” ģenerāldirektors: „Ar oriģinālāko graudaugu recepšu konkursu mēs vēlamies uzsvērt graudaugu nozīmīgo lomu ikdienas ēdienkartē – graudaugi ir nozīmīgākā uztura sastāvdaļa un atrodas uztura piramīdas pamatā. Vienlaicīgi vēlamies arī parādīt, cik daudz, dažādos veidos graudaugus iespējams pagatavot. Proti, nereti veselīgs graudaugu produkts asociējas galvenokārt ar putru. Tādēļ konkursā visas Latvijas māmiņas, kā arī ikviens cits interesents ir aicināts ļauties iztēlei un dalīties ar radošiem padomiem graudaugu ēdienu gatavošanā.” 

 

Sandija Salaka, „Māmiņu klubs” vadītāja: „Esam ļoti gandarīti par kopīgi ar „Rīgas Dzirnavnieks” organizēto  graudaugu pārslu recepšu konkursu māmiņām, jo tā ir iespēja skaidrot un izglītot par graudaugu nozīmīgo lomu ikdienas uzturā – kā bērniem, tā pieaugušajiem. Likumsakarīgi, tieši māmiņām visvairāk jādomā par ēdiena sastāvdaļām un tā kvalitāti, lai bērnam un ģimenei nodrošinātu pilnvērtīgu uzturu. Lai arī veselīguma tēma pēdējā gada laikā aktualizēta ļoti bieži, mūsu ikdienas novērojumi, kā arī piesaistīto uztura speciālistu un ārstu secinājumi liecina, ka māmiņu un sabiedrības kopumā zināšanas par veselīgu un pilnvērtīgu uzturu ne tuvu nav ideālas. Ceru, ka konkursa laikā uzzināsim daudz receptes – kā dažādi, interesanti un garšīgi pagatavot dažādus graudaugu ēdienus.   

 

Lai piedalītos „Rīgas Dzirnavnieks” kopā ar „Māmiņu klubu” organizētajā konkursā par oriģinālāko graudaugu recepti, jāreģistrējas portālā www.maminuklubs.lv.

 

Kopumā „Rīgas Dzirnavnieks” un „Māmiņu klubs” konkursā ēdienu receptēs jāiekļauj kāds no deviņiem „Herkuless” graudaugu pārslu veidiem. Arī uzvarētāji tiks noteikti katrā no minētajām kategorijām:

 

  1. „Herkuless” ātri vārāmās auzu pārslas
  2.  „Herkuless” pilngraudu auzu pārslas 
  3. „Herkuless” 5 graudu pārslas
  4. „Herkuless” miežu pārslas
  5. „Herkuless” kviešu pārslas
  6. „Herkuless” rīsu pārslas
  7. „Herkuless” griķu pārslas
  8. „Herkuless” auzu pārslas ar kviešu klijām
  9. „Herkuless” rudzu pārslas

{fotoblog:3754}

Konkurss norisināsies no šī gada 9. janvāra līdz 1. februārim. Interesantāko recepšu autori katrā no 9 kategorijām tiks paziņoti 2. februārī.


AS „Rīgas Dzirnavnieks” ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā ar ilgām miltu ražošanas tradīcijām. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem „Hercogs”, „Herkuless” un „AXA”. Uzņēmums ietilpst “Lantmännen” koncerna sastāvā.