Ravioli siera mērcē

Ravioli siera mērcē

08. Dec 2009, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ieskaties māmiņas Kristiānas Kalniņas padomā, kā pagatavot ravioli siera mērcē!

{smallpic:1}

Es un mans divgadīgais dēls Krišjānis esam lieli makaronu ēdienu cienītāji, vīrs arī, lai gan pārsvarā viņš tos ēd „mūsu abu priekam”, ja šāda maltīte mūsmājās iegadījusies vairākas dienas pēc kārtas.

{smallpic:2}

Nesen atklāju ātru un ērtu veidu, kā pagatavot garšīgas pusdienas brīvdienām, kad gribas paēst skaisti un lai gatavošana neaizņemtu pārāk ilgu laiku. Tiesa gan, ravioli siera mērcē ir diezgan sātīgi un laikam gan nebūs tas veselīgākais ēdiens ikdienai, taču brīvdienās ko tādu taču varam atļauties!

 

Izvāram nepieciešamo daudzumu ravioli ar kādu nu pildījumu vēlamies. Es ņēmu svaigus (tādus, kurus pirms gatavošanas jātur ledusskapī, nevis virtuves skapītī J), bet droši vien var izmantot arī jebkurus citus ravioli. Kad tie gandrīz gatavi, apcepam uz pannas izkausētā sviestā.

 

Sagatavojam siera mērci – uzsildām saldo krējumu, kuram pievienojam kausēto sieru. Proporcijas atkarīgas no pašu vēlmēm un garšas izjūtas.

 

Tad pasniedzam gatavos ravioli kopā ar siera mērci, kamēr ēdiens vēl silts, klāt pievienojot pētersīļu vai citus zaļumus. Un, protams, var ēst kopā ar salātiem!

 

Maltīte sanāk brīnumgarda un arī izskatās kārdinoša gan lieliem, gan maziem ēdājiem, turklāt tās gatavošana aizņems vien dažas minūtes. Droši vien šo pasākumu var izvērst aizraujošāku, mājās kopā ar mazuli gatavojot arī pašus ravioli, ko drīzumā pati plānoju izmēģināt.

 

Lai jums labi garšo!

 

Pagatavoji ravioli? Dalies savās atsauksmēs ŠEIT!

rita123 rita123 09. Dec 2009, 09:23

mums arī garšo makaroni😀
noteikti pamēģināšu😀