Radošs darbs, veselīga relaksācija- adīšana

Radošs darbs, veselīga relaksācija- adīšana

15. Jul 2010, 13:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzi ir pieraduši uzskatīt, ka vakaru pavadīšana ar adāmadatām un diegu kamolu – tas ir mājsaimnieču un klusu vecenīšu liktenis. Taču trikotāža, radīta savām rokām, mūsdienās ir visai modē. Izadot džemperi, jūs būsiet noteikti pārliecināta, ka nevienu cilvēku tādā pašā nesastapsiet. Turklāt, mediķi apgalvo: adīšana ir veselīga.


Atklājot šo apbrīnojamo fenomenu, ārsti pat devuši tam nosaukumu: adāmadatu terapija. Kaut arī termina nosaukumā figurē adāmadatas, šī terapija iekļauj arī tamborēšanu.

Nav noslēpums, ka nervu sasprindzinājums, stress, kuram ir tik bieži pakļauta katra no mums, izsauc ne tikai nervozitāti un darbaspējas samazinājumu, bet arī negatīvi ietekmē veselību. Problēmas ar nerviem var izsaukt hipertonisku slimību, sirds un asinsvadu sistēmas darbības traucējumus līdz pat miokarda infarktam, nepatikšanas ar kuņģa un gremošanas traktu un pat insultu.

Adīšanu ārsti sauc par īstām zālēm, kuras normalizē nervu sistēmas darbu, palīdz nomierināties un atslābināties pēc smagas dienas. Gan adīšanas, gan tamborēšanas laikā mūsu rokas veic ritmiskas, nosvērtas kustības, kuras nepieprasa lielas piepūles.

Turklāt, adīšana – tas ir radošs darbs, pie tam nenogurdinošs, mierīgs darbs. Tādējādi, adīšanas process ne tikai dzen prom drūmas domas, bet arī veicina labu garastāvokli. Jo darba rezultāts – skaisti izadīta manta – nes baudu.

Pat ja jūs esat pieradusi teikt, ka jums „rokas aug no nepareizas vietas” un nekas neizdosies, nebaidieties pamēģināt. Nopērciet grāmatu, kura apmāca adīt, labāk pat bērnu grāmatu, ar sīkiem aprakstiem un lielām, saprotamām bildēm.

Visticamāk jūsu māmiņa, vecmāmiņa vai kāda no jūsu draudzenēm prot adīt. Palūdziet viņas palīdzēt jums adīšanas ābeces apgūšanā. Rokdarbu veikalā pakonsultējieties ar pārdevēju, paskaidrojot viņam, ka jūs tikai sākat. Noteikti paturiet tamboradatu vai adāmadatas rokās, apzinoties, vai instruments ir patīkams uz tausti, vai labi stāv pirkstos. Diegus arī izvelieties jums maksimāli patīkamus.


Izvēlieties brīvu vakaru un ķerieties klāt. Iespējams, sākumā viss neies gludi. Galvenais – nenervozēt un nemest darbu pie malas. Jūs taču nenododat svarīgu projektu darbā – jūs apgūstat jaunu, interesantu daiļrades veidu, atpūšaties. Sākumam pietiks ar adāmadatu terapijas stundu, bet pilnīgi iespējams, ka drīz jūs tā „ieraus” un jūs veltīsiet šim nodarbošanās veidam vairāk laika.

Necentieties uzreiz ķerties pie sarežģītiem rakstiem un modeļiem. Kamēr jūs mācāties, adiet nelielus paraugus. Kad prasme būs nedaudz izveidojusies, varat sākt adīt šalli ar kaut kādu nesarežģītu rakstu.

Tas ir vienkāršākais izstrādājums, kuru jūs varēsiet izadīt paši. Drīz jūs varēsiet radīt sarežģītākas un interesantākas lietas. Un katra no tām būs unikāla un neatkārtojama, ideāli piemērota tieši jums un jūsu figūrai. Turklāt, jūs vienmēr varēsiet iepriecināt tuviniekus ar oriģinālu dāvanu, kura glabās jūsu roku siltumu. Ticiet, viņi to novērtēs.

 

Adījuma paraudziņi pieejami mājaslapās

www.musturs.lv

www.garnstudio.com

 

 

Pēc meitenem.lv

08. Nov 2009, 19:02

hehehe, man neveicas sie darbini- skolā ,kad vajadzēja zeķes uzadīt, es tantei palūdzu.....nju nav tas prieksh manis....😀😀😀

08. Nov 2009, 12:51

Es TV skatīšanos bez adīšanas pat iedomāties nevaru.Tik tagad arvien mazāk tam atliek laika, jo kamoli un adāmadatas ir ieinteresējoši meitiņu, adīkļi nu jāslēpj augstākajos plauktos..😀
zābīši bildītē ir vienkārši burvīgi! Gaidu, Ilžuk, kā tādus dabūt gatavus!!!😀

08. Nov 2009, 12:28

es māku uzadīt tikai zeķes vairak neko,dzepmeri nekad nav sanakuši😀