Cik labs laiks ir pavasaris-viss aug un zaļo. Un arī omītes dārzā ir izauguši rabarberi,kuri ir atceļojuši uz Rīgu. Tā nu mēs ar Adrianu izspriedām ,ka cepsim rabarbermaizi.
Mīkla: visparastākā rauga mīkla-kā nu kurš gatavo. Mēs izbērām pēdējos miltus-apmēram 2,5 glāzes, kurus sajaucām ar paciņu sauso raugu,tad pievienoju pus glāzi silta piena , olu , 3 ēd. k. cukura un sāli. Un tad nu mīcīt, mīcīt un mīcīt.
Tad atstāju siltā vietā,lai 30 minūtes uzrūgst.
Pa to laiku sagriezām rabarberus.
Kad mīkla bija gatava,izrullēju un uz pannas virsū.
Pa virsu uzkaisīju cukuru,tā pavairāk un vanilijcukuru. Tad rabarberus un rabarberiem pa virsu -olas dzeltenums sakults ar 2-3 ēd. k. skābā krējuma,kam arī piebēru klāt cukuru un vaniliju,lai gardāk.
Un pa virsu mazliet kanēli tiem, kam garšo.
Un tad nu cepeškrāsnī iekšā un gaidām, kad gatava. Es cepu kādas 30-40 minūtes.
***
es tikko pagatavoju,tikai no smilsu miklas.mmm,nu tas rabarberu skabumins,loti garso.
njammm, mums dārzā vēl maziņi rabarberi, bet drīz izaugs un tad arī pagatavosim kūku,,,njamm...😛
man loti garso rabarberplatsmaize,bet sodien gatavosu no smilsu miklas.