Psihoterapeite: vairāk jādomā par sevi

Psihoterapeite: vairāk jādomā par sevi

02. May 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Mēs reizēm mēdzam par citiem domāt vairāk nekā par sevi. Kur tas var novest? Situāciju komentē RSU Psihosomatikas Medicīnas un Psihoterapijas klīnikas ārste-psihoterapeite, Dr.Ērika Rutkovska.
Fragments no stāsta:
Mana dzīve mainījās, uzzinot, ka gaidu bērniņu.Tagad mazajam ir 7 ar pus mēneši. Viņš rāpo, sēž un ceļās kājās, turoties pie gultas arī tipina. Ik dienu pieķeru sevi pie domas, Ak Dievs cik ātri laiks skrien, viņš vēl nesen tak bija maziņš bēbītis, ko es nespēju saprast. Redzot, kā mans bērns aug un attīstās, zinu, ka esmu pati labakā mamma savam dēlam, esmu visa viņa pasaulīte un viņš mana.Tik laimīga iepriekš neatceros kad biju bijusi un mani mīļie manī redzēja kā es pārvēršos, kā es sevi paceļu augstāk, sāku novērtēt un patiesi mīlēt sevi un savu dzīvi. 
Vēl joprojām man ir mana dēla vajadzības un manas. Neaizmirstu par draugu, bet primāri esam mēs. Lielākā laime sievietei ir būt MĀTEI!

Izskatās, ka Jūs domājat vairāk par citiem, bet nepievēršat uzmanību sev.

Grūtniecības laikā Jūs atgriežaties pie sevis, sākat vairāk domāt un mīlēt sevi.

Pēc dzemdībām Jūs atkal varat nonākt situācijā, kad visa Jūsu dzīve tiks pakārtota bērna vajadzībām, atstumjot savas vēlmes un vajadzības, dzīvot bērna dzīvi, nevis savu.

Šādos gadījumos arī ieteicama psihoterapeita palīdzība - lai labāk saprastu savas vēlmes un vajadzības. Dzīvot savu dzīvi.

Lasi šeit konkursam "Parunāsimies!" iesūtīto blogu Es mainījos pateicoties dēlam

Piedalies Māmiņu Kluba un Psihosomatikas klīnikas rīkotajā blogu konkursā! 

Dr. Ērika Rutkovska

Ārsts psihoterapeits

RSU Psihosomatikas klīnika atrodas Rīgā, Kapseļu ielā 23 (Pārdaugavā)

Papildu informācija: 67625655, info@psihosomatika.lv 

www.psihosomatika.lv