Pildīta paprika

Pildīta paprika

08. Apr 2011, 15:22 taschinka taschinka

Vēlos jums pastāstīt ,kā es pagatavoju pildīto papriku.Ilgi meklēju recepti,kas man būtu pa prātam,tā ka ieraugu un ir vēlēšanās pagaršot.Tomēr visas  receptes, ko atrodu, man īsti nepatīk,vienai nepatīk sākums,citai beigas.Tā nu no visām pa bišķi un tapa šāda receptīte.

 

Sastāvdaļas:

* 4 paprikas

* 2 lieli burkāni

* 2 lieli sīpoli

* 100 g maltā gaļa

* 125 g rīsi

* garšviela maltai gaļai,sāls,pipari.

* 100 ml skābais krējums

* 80 ml tomātu mērce vai kečups

 

Pagatavošana:


Rīsus izvāram līdz tie ir pusgatavi.Burkānus sarīvējam uz smalkas rīves,sīpolus smalki sagriežam.Uz pannas mazliet apcepam pusi sīpolus,tad pievienojam trešdaļu burkānus,malto gaļu un garšvielas.Maisot apcepam kādas 5 minūtes.Vārītajiem rīsiem liekam klāt malto gaļu ar burkāniem un sīpoliem.Paprikai izņemam sēklas un pildām iegūto masu.

 

Atlikušos sīpolus un burkānus samaisām un liekam cepamtraukā,lai apsedz apakšu.Pa virsu kārtojam papriku.Krējumu samaisām ar kečupu un sāli,pielejam ūdeni.

 

Lai zinātu, cik vajadzēs ūdeni,es tukšā cepamtraukā ieleju,lai būtu puse un tad šo daudzumu lejam klāt krējumam un kečupam.

 

Šo šķidrumu lejam cepamtraukā,lai būtu pilns. Pa virsu liekam foliju,kā tādu vāciņu.Liekam cepties aptuveni 180 grādos 40 minūtes,tad noņemam foliju un cepam vēl kādas 20 minūtes.

Es ēst gatavoju ar lielu prieku un mīlestību,jo man tas ļoti patīk! Bet,kad rezultāts ir labāks par gaidīto,tad ir vēl patīkamāk.Šīs sajūtas mudina gatavot no rīta līdz vakaram.

 

***

Patīk gatavot ēst? Iesūti savas gardākās receptes, spiežot šeit!

taschinka taschinka 19. Jun 2010, 20:05

Es pat negaidiju,ka sanaks tik loti garsigi,ka nevareju tureties preti 😀