Ieskatoties jebkurā Ziemassvētku recepšu krājumā, noteikti būs...
Sākumā gribēju rakstīt trīs lietas.. bet tā padomājot sapratu, ka īstenībā šo lietu ir ļoti daudz! Viena no šīm lietām noteikti būs ZIVS. Cik kārdinoši bildēs izskatās vesela zivs! Vēl izdekorēta ar dārzeņiem.. Mmmm.. siekalas pašas saskrien mutē. Uz Ziemassvētku galda noteikti būtu jāliek zivs. Padalīšos ar savu pildītās līdakas recepti, kuru ikdienā var lieliski kopā salikt ar rīsu piedevu.
Vajag:
- līdaku (vai zandartu)
- 1 burkānu
- 1 sīpolu
- vārītu olu,
- nedaudz žāvētas gaļas
-1 jēlu olu
- sāls, garšvielas, sviests
- biezenim - burkāni un rīsi
Pagatavošana:
{pic:1}
Pagatavojam pildījumu - sarīvējam burkānu un vārītu olu, sagriežam sīpolu.
{pic:2}
Pieliekam klāt žāvētu gaļiņu un jēlo olu.
{pic:3}
Visu samaisām, klāt, protams, sāls. Iztīrām zivi.
{pic:4}
Ieliekam vēderā tai pildījumu.
{pic:5}
Un aizšujam ar adatu un diegu ciet.
{pic:6}
Zivi ierīvējam ar sviestu un sāli, liekam uz pannas.
{pic:7}
Virsū saliekam nelielas sviesta piciņas, un pārkaisam ar timiānu un rozmarīnu.
{pic:8}
Liekam cepeškrāsnī uz kādām 30-40 minūtēm.
{pic:9}
Tikmēr izvārām burkānus un rīsus.
{pic:10}
Sablenderējam tos kopā.
{pic:11}
Pasniedzam liekot zivi uz šķīvja, klāt biezenis.
Uz Ziemassvētkiem šādu zivi var likt traukā, apkārt salikt vārītus dārzeņus, un pēc tam griezt gabaliņos.
Māmiņa Ilze Lipska
Vairāk uzzini ŠEIT!
interesants pildijums, zivtina noteikti loti garsiga😀man jau lidakdas tiesi pilditas loti garso😀it sevišķi ja vasara tā ir pašu rokām vēl noķerta😀