Anna stāsta: Šī recepte ir domāta ne visiem, jo zinu vairākus cilvēkus, kuriem nepatīk ķiploki, bet varbūt tomēr kāds pamēģinās uztaisīt. Man ļoti garšo- garša sanāk saldskāba ar ķiploku garšu. Iesaku pamēģināt!
Vajadzēs:
-gurķus,
-3 ēd.k sāls
-200.gr cukura
-200.gr etiķi 9%
-200.gr eļļas
-1.ēd.k maltos melnos piparus
-100.gr spiesta ķiploka (var likt vairāk)
Pagatavošana:
{pic:1}
Sterelizējam burciņas.
{pic:2}
Nomazgājam gurķus.
{pic:3}
Sagriežam gurķus gareniski, t.i., sanāk veselu gurķi uz pusēm,un tad pusi vēl uz 3 daļām.
{pic:4}
Sagrieztos gurķus liekam lielākā bļodā un beram visu vajadzīgo virsū. Atstājam uz 4 stundām.
{pic:5}
Gurķus liekam burciņās un tad lejam marinādi, kura sanākusi no gurķiem.
{pic:6}
Sterilizējam 80 grādos 10 minūtes.
{pic:7}
Skrūvējam ciet vāciņu un griežam otrādāk burkas.
Piedalies arī Tu konservēšanas recepšu konkursā un laimē noderīgas grāmatas no "Zvaigzne ABC"
Vairāk par recepšu grāmatām lasi ŠEIT!
anuwka-paldies!😀
Jā,šitā varētu būt gardi😀Nākošgad būs 'jāizmēģina😀
nosūtīju😀
anuwka-ja vari atsūti man uz e-pastu dace.kruma@inbox.lv kādu recepti kur marinē veselus tomātiņus.Protams,ka varu pati pameklēt netā,bet šādi ir interesantāk!😀Zinu,ka tur vaig mazliet savadāku nekā,kad marinē gurķus.
želejā esmu,jau uztaisījusi,.bet ir liela problēma nekur veikalos nevaru atrast želatīnu jau kā nedēļu☹
šeit tiešām sanāk,ļoti intresanta garša😀sākuma domāju ,ka negaršos,bet iegaršojās ļoti un taisīšu vēl pāris burciņas😉
dace-ko Tu tieši grib taisīt ar tomātiem????želējā taisu,vnk marinēju,var taisīt salātus dažādus😀
Ļoti interesanta recepte!Es sāku domāt,ka visu taisu ļoti tradicionāli,nemaz neeksperimentējot.
Anna,varbūt tu man varētu ieteikt kādu labu recepti tomatu marinēšanai?!😀
anuwka-paldies!😀
Jā,šitā varētu būt gardi😀Nākošgad būs 'jāizmēģina😀
nosūtīju😀
anuwka-ja vari atsūti man uz e-pastu dace.kruma@inbox.lv kādu recepti kur marinē veselus tomātiņus.Protams,ka varu pati pameklēt netā,bet šādi ir interesantāk!😀Zinu,ka tur vaig mazliet savadāku nekā,kad marinē gurķus.
želejā esmu,jau uztaisījusi,.bet ir liela problēma nekur veikalos nevaru atrast želatīnu jau kā nedēļu☹
šeit tiešām sanāk,ļoti intresanta garša😀sākuma domāju ,ka negaršos,bet iegaršojās ļoti un taisīšu vēl pāris burciņas😉
dace-ko Tu tieši grib taisīt ar tomātiem????želējā taisu,vnk marinēju,var taisīt salātus dažādus😀
Ļoti interesanta recepte!Es sāku domāt,ka visu taisu ļoti tradicionāli,nemaz neeksperimentējot.
Anna,varbūt tu man varētu ieteikt kādu labu recepti tomatu marinēšanai?!😀