Māmiņa Ieva Ercmane gatavo ziemas krājumiem marinētas bietes. Tās noderēs gan kā salāti, gan auksto zupu pagatavošanai.
Tātad biešu marinēšanai vajadzēs:
- bietes,
- ķimenes,
- cukuru,
- sāli,
- smaržīgos piparus,
- krustnagliņas,
- lauru lapas,
- etiķi
Pagatavošana:
{pic:2}
Gatavojam. Vispirms bietes nomazgā un izvāra.
{pic:3}
Tad, noņemam mizu.
{smallpic:4}
{pic:5}
Daļu biešu griežu gabaliņos, daļu sarīvēju uz rupjās rīves.
{pic:6}
Lieku burkās, un katrai puslitra burciņai pa virsu uzkaisu nepilnu tējkaroti ķimeņu.
{pic:7}
Gatavojam marinādi uz litru ūdens lieku piecas ēdamkarotes cukura, apmērem trešdaļu ēdamkarotes sāli, piecas krustnagliņas, kādus astoņus smaržīgos piparus, divas lauru lapas, tad to visu vāra kādas desmit minūtes.
{pic:8}
Kad beidzis vārīties pievienoju sešas ēdamkarotes 9% etiķa.
Marinādi leju burkās.
{pic:9}
Tad burkas pastarizēju 80-85 grādu t. apmēram 15 minūtes. Kad tas izdarīts aizskrūvējam vāciņus apgāžam burciņas otrādi.Kad atdzisušas varam nest uz pagrabu.
Piedalies arī Tu konservēšanas recepšu konkursā un laimē noderīgas grāmatas no "Zvaigzne ABC"
Vairāk par recepšu grāmatām lasi ŠEIT!
Gardās bietītes!
man bietes ļoti garšo😀vaidzēs samarinēt un tad ziemā ēst biešu salātiņus,ņam,ņam,ņam😀
mmmm, un veseliigi...😀
Gardās bietītes!
man bietes ļoti garšo😀vaidzēs samarinēt un tad ziemā ēst biešu salātiņus,ņam,ņam,ņam😀
mmmm, un veseliigi...😀