Kristības- kas vajadzīgs un citi sīkumi

Kristības- kas vajadzīgs un citi sīkumi

22. Sep 2010, 10:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzi vecāki vēlas jau agrā bērnībā nokristīt mazulīti. Gribās, lai kristījot, pasargā mūsu mazo dvēselīti no visa ļaunā.

 

Pastāstīšu savas domas un savu pieredzi par kristībām.

 

Mēs izvēlējāmies, tā saucamās, tradicionālās kristības baznīcā.

 

Kas nepieciešams kristībām?

 

1.  Izvēlēties krustvecākus – krustmāti un krusttēvu. Kristot meitenes var ņemt divas krustmātes, vienu krusttēvu, kristot puišus – divus krusttēvus, vienu krustmāti.

 

Parasti krustvecākus izvēlās no radu loka, bet, protams, var aicināt arī labus draugus.

 

Krustvecāku galvenais uzdevums ir iepazīstināt bērnu ar kristīgo dzīvi, kā arī, ja ar īstajiem vecākiem kaut kas notiek, tad aprūpi par bērniem uzņemas krustvecāki.

 

Emīlijai krustvecāki ir vectētiņa brāļa bērni. Izvelējāmies arī divas krustmātes, kā otru ņemot, vīra māsu.

 

2.    Izvēlēties baznīcu, mācītāju – parasti bērns tiek kristīts vecāku draudzē vai arī krustvecāku draudzē.

Bērnu kristījām savā baznīcā, savā draudzē, pie sava mācītāja, kur esmu pati kristīta un iesvētīta, kur abi ar vīru esam arī laulājušies.

 

3.    Izvēlēties laiku kristībām – manuprāt visatbilstošākais laiks ir vasara, kad ir silts, saulains laiks; kad nav jābaidās, kad bērns un viesi nosals.

Emīliju kristījām augustā, kad viņai bija 10 mēneši, bija ļoti jauks, saulains laiks, kad varējām visi sapucēties un svinēt svētkus ārā dārzā.

 

4.      Ko aicināt uz kristībām.

Protams, tas ir jautājums par finansēm. Var darīt dažādi, aicināt tikai tuvākos, aicināt visus draugus, radus, paziņas vai vispār tikai vecāki un krustvecāki.

 

5.     Vēl dažas lietas, kuras nevajag aizmirst.

·        kristību tērps – mums to sagādāja krustvecāki, kā dāvanu Emīlijai

·        fotogrāfs – gan jau radu vai draugu lokā kāds atradīsies, kurš labi fotogrāfē, Emīlijas kristībās tas bija manas labākās draudzenes vīrs fotogrāfs

·        torte – domāju, ka šī ir īstā reize, kad viesiem pienākas īpaša torte

·        svinību vieta – pēc baznīcas noteikti gribētos atzīmēt šo svarīgo notikumu, tad var vai nu izīrēt kādu svinību vietu, mēs svinējām pašu mājas dārzā. Bet, ja nevēlas svinēt, tad var vienkārši baznīcas dārzā izdzert kādu šampanieša glāzi

 

Dieva svētību un mīļumu visiem Jūsu bērniņiem!