Katra trešā māmiņa ik gadu sagatavo kādu pašdarinātu dāvanu

Katra trešā māmiņa ik gadu sagatavo kādu pašdarinātu dāvanu

17. Sep 2010, 12:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvojoties gada gaidītākajiem svētkiem, SEB banka un vecāku apvienība Māmiņu Klubs veica jauno ģimeņu aptauju, kuras rezultāti liecina, ka daudzās Latvijas ģimenēs ir iedibināta skaista tradīcija – radiem un draugiem pasniegt pašdarinātas dāvanas: 34% māmiņu katru gadu sagatavo kādu pašdarinātu dāvanu, savukārt katra piektā aptaujātā mamma (20%) apliecina, ka iepriekš pašdarinātas dāvanas negatavoja, bet šogad noteikti pamēģinās.

 

Aptauja atklāj, ka 43% respondentu Ziemassvētkos visvairāk priecājas par apsveikuma kartiņu vai vēstuli pa pastu. Tomēr lielākā daļa (52%) māmiņu atzīst, ka apsveikuma veidam nav nozīmes: svarīgi, ka viņu ģimeni atceras. Interesanti, ka pašas mammas labprātāk izsūta elektroniskās vēstules nevis kartiņas pa pastu: 84% aptaujāto apgalvo, ka e-kartiņas vai SMS izsūta obligāti katru gadu, savukārt pasta apsveikumus katru gadu izsūta 35% jauno ģimeņu.

 

Pētījuma dati apliecina, ka tikai 11% respondentu kategoriski nepatīk dāvanā Ziemassvētkos saņemt naudu. „Tas ir atkarīgs no tā, kā nauda tiek pasniegta” – tāds ir 27% aptaujāto vērtējums par naudas saņemšanu dāvanā. Un lielākā daļa – 36% Māmiņu Kluba dalībnieču – atklāj, ka viņām katra dāvana ir mīļa.

 

Jaunās ģimenes labprāt atbalsta citus: 22% māmiņu atzīst, ka viņas ziedo regulāri, visa gada garumā, katra ceturtā mamma (25%) ik Ziemassvētkus atvēl kādu noteiktu summu ziedojumiem, un 21% ziedo drēbes, rotaļlietas un citas mantas.

 

SEB bankas un Māmiņu Kluba aptauja tika veikta no 19. novembra līdz 16. decembrim un tajā piedalījās 795 jauno ģimeņu.