Kādām jābūt pirmajām mēnešreizēm?

Kādām jābūt pirmajām mēnešreizēm?

09. Jun 2012, 16:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Kādām jābūt pirmajām mēnešreizēm?" jautā 14 gadus veca meitene. Atbild Māmiņu Kluba eksperte Daiga Baranovska, ARS ginekoloģe.

 

Jautājums:

 

Sveiki, mani ļoti uztrauc manas mēnešreizes. Tās sākās apmēram februāra beigās, kad man nesen palika 14 un ritēja 7 dienas. Ir pagājuši gandrīz vai pieci mēneši, kad tās atkal, t.i. šodien,  sākās. Un ne pirmajā reizē, ne tagad viņas nav tādas, kādām vajadzētu būt. Man tās ir ļoti biezas un brūnas - bez mazākās sarkanās krāsas pazīmes. Reizēm viņas nāk tā kā ar bieziem kunkuļiem... Tas mani ļoti uztrauc.

 

Atbild Māmiņu Kluba eksperte Daiga Baranovska, ARS ginekoloģe.

 

Pirmos divus gadus pēc menstruāciju sākšanās menstruālais cikls var būt neregulārs un par to nav jāsatraucas. Ja arī vēlāk cikls saglabājas neregulārs, nepieciešams konsultēties ar ginekologu.

 

Arī pati asiņošana var būt dažāda, tajā skaitā arī ar biezām asinīm un recekļiem. Turklāt spilgti sarkanas menstruālās asinis nav nekad, pareizāk, tādām tām nevajadzētu būt. Uzmanība jāpievērš pašai asiņošanas intensitātei – ja pakete jāmaina biežāk kā reizi divās stundās vai ja asiņošana ir ilgāka kā septiņas dienas, nepieciešams konsultēties ar ginekologu.

 

Vizīti pie dr. Daigas Baranovskas varat pieteikt pa tālruni   67201007!

 

Uzdod savu jautājumu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!