"Kad Tev beidzot sāks augt vēders?" Topošais tētis Ivo!

"Kad Tev beidzot sāks augt vēders?" Topošais tētis Ivo!

17. Feb 2011, 22:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tiklīdz uzzināju, ka sieva ir stāvoklī, gaidīju vēdera parādīšanos. Biju nepacietīgs un visu laiku jautāju: ” Kad tev sāks augt vēders?”. Pēc kāda laika nomierinājos un sapratu, ka jābūt pacietīgam. Bija ļoti aizraujoši, bailīgi, kad pirmās reizes taustot sievas vēderu varēja sajust ko cietu. Tas bija saviļņojoši, jo tu zini, ka tur veidojas tavs bērns un tu vari just, kā bērns aug. Šī sajuta, ka tu pamani, kā pa nakti bērns ir paaudzies ir dvēseles prieks. Šo sajūtu man ir grūti raksturot, nav ar ko salīdzināt.

 

Man patika, ka vienu brīdi ļoti dedzīgi sieva lika klausīties bērna sirdspukstus 4. mēnesī. Nevarēja saprast, vai tie ir sievas vai bērna, jo viņi ir ritmiski ar sievas sirds ritmu. Mājās tika izslēgts televizors, pulksteni aiznesām uz otru istabu un visu izsūtījām ārā, lai būtu pilnīgs klusums. Tas bija amizanti un jauki, jautri.

 

Manai sievai ir mazs vēders salīdzinājumā ar foto, ko man rādija MK. Bet tu zini, ka tas ir tavs bērns un tas ļoti priecē un uzlabo dienu. Ja es no rīta esmu apķēris vēderu un paturējis rokas uz viņa, man visu dienu ir labs garastāvoklis un viņu nevar samaitāt.

 

Pirmās kustības bija ļoti aizkustinošas un tik maigas. Ir jāaizdomājas kā bērns pūlas, lai mēs sajustu kustības. Mani ļoti saviļņoja un aizskāra labā nozīmē bērna spēka pieaugums, ka kustības paliek arvien stiprākas, tas ir pasakaini. Pirmo reizi, kad jutu bērnu apgriežoties un kustoties ļoti aktīvi man saskrēja asaras acīs, zinu, ka skarbi vīri neraud, bet tas bija tā vērts. Tagad esam 32 . nedēļā un kustības dažreiz ir biedējoši stipras. Īstenībā ir ļoti biedējoša sajūta, kad bērns pagriežas, jo viss vēders pārvietojas. Esmu pieradis, ka vēders ir nekustīgs vai arī spārdās, bet kad bērns griežas un es to ar roku sajūtu paliek dīvaini, jo tu jūti muguriņu, rociņu vai kājiņu un zini, ka drīz tu turēsi viņu rokās.

 

Tā kā mums ir divi kucēni nākas viņiem visu laiku mācīt uzvesties klusu vakaros, negulties virsū sievai. Bieži sieva saka kā suns ierejas bērns iesit. Suņiem patīk puncis viņi viņu samīļo nolaizot.

 

Sākotnēji bija jocīgi runāt ar vēderu un sieva mani piespieda to darīt. Pastāstīja ko lai saku un stāstu, teica tēmas ko stāstīt. Tagad bija vakarā laiks, kad bērns sita lai es sāku ar viņu runāt, bet mums diemžēl izjuka dienas ritms un tāpēc vairs nav šīs sarunas. Es ļoti priecājos, ka man bija tāds kontakts ar bērnu puncī, ilgojos pēc tā. Nāksies sakārtot dienas grafiku! Vienu reizi bija tā, ka stāstu un kad pasaku „vai ne” ir bērna sitiens, tas bija superīgi. Ir radusies tāda sajūta, ka bērns atpazīst manu balsi, jo vienmēr atbild, kad sāku ar viņu runāt un turpina kustēties.

 

Rīt paredzēta USG procedūŗa,cerams,ka šoreiz pateiks,kas tad mums būs,lai gan...Mazo jau mīlam tagad neatkarīgi no dzimuma:)

 

Turpinājums drīzumā sekos, diemžēl laika trūkuma dēļ nesanāk tik biezi rakstīt. . .

 

Atbildes uz jautājumu jūru.

Domāju, ka mammām vairāk interesē, ko tu jūti? Esi lepns? Jūtos satraukts, jo tas ir kas nebijis manā dzīvē un ļoti priecājos par to, ka būšu tētis. Lepojos ar to, ka būšu tēvs, bet neskraidu apkārt un par to nebļaustos.

 

Kā izjūti gaidīšanas laiku? Priecājos par to kā aug puncis un paliek stiprākas kustības. Patīk kā sievas izskats mainās. Jūtos atbildīgs par sievu un mazo.

 

Kā ar nerviem- ar visām sievas kaprīzēm, nav jau .... ? Vai nav tā, ka gribās vairāk tagad komunicēt ar tiem džekiem, kam jau ir bērni? Manai sievai kaprīžu var teikt nav, salīdzinot ar citu stāstiem . Tur kur dzīvojam var teikt visiem kaimiņiem ir bērni, tā kā problēmu ar to ko gribās komunicēt nav.

 

Vai nav tāda sajūta tev, ka gribās riktīgi atlaist, jo pēc tam jau nevarēs? Vai nav tā, ka ir bailes no dzemdībām u. t. t. ... Nu es nedzeru nepīpēju un izklaide ir aktīvā – laivu braucieni, pārgājieni... No dzemdībām, protams, ka ir bailes, jo es saprotu cik grūts un sāpīgs darbs tas ir sievietēm un nav nevienas rokas grāmatas, kur būtu rakstīts kā atbalstīt un palīdzēt sievai dzemdībās, jo katras dzemdības ir unikālas. 

 

***

Aicini savu partneri un nāciet kopā uz interesantu semināru, kas paredzēts tieši TOPOŠAJIEM tētiem!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 10. May 2010, 16:16

Baigi feinais stāstiņš- tāds no sirds!