Kabaču ikri nav ikdienas ēdiens, bet māmiņa Elīna Siliņa parāda, kā pagatavot šo gardu ēdienu, ko var labi lietot kā salātus un kā piedevu.
Kaut gan vāru šōs kabaču ikrus, lai būtu ziemā ko noēsties, tomēr ātri vien manā ģimenē tos notiesā kā salātus pie ceptiem kartupeļiem vai gaļiņas.
Nepieciešams:
- burkāni
- lieli sīpoli
- kabači
- paprika
- tomātu pasta vai tomāti
- sāls,pipari, cukurs
- pētersīļi (pēc garšas)
Pagatavošana:
Burkānus nomizojam un sarīvējam uz lielās rīves.Liek katliņā un nelielā ūdens daudzumā sutinam.
{pic:1}
Pievienojam ķiplokus, tomātu pastu vai tomātus sagrieztus, sāli, piparus, cukuru, pētersīļus, papriku(ja nav var iztikt), visas garšvielas pēc garšas.
{pic:2}
{pic:3}
Lai tas viss vārās, kamēr burkānu pusmīksti. Tikmēr notīrām kabačus un sagriežam mazos kubiciņos.
{pic:4}
Liekam uz pannas un eļļā apcepam, vislabāk saulespuķu eļļā.
{pic:5}
Sagriežam sīpolus, apcepam un liekam katlā.
{pic:6}
{pic:7}
Arī visus saceptos kabacīšus liekam katliņā, lai vārās apmēram kādas 30 minūtes, kamēr burkāni mīksti un kabaču kubiciņi izjukuši.
{pic:8}
Liekam burciņā.
{pic:9}
Recepti iesūtīja māmiņa Elīna Siliņa
bus japamegina
Ir doma pameginat,nekad neesmu neko burkas likusi.
Laba receptiite - vismaz zināšu, kur kirbi likt- atkal jau man atveda....